Ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά γλυκά είναι το γνωστό σε όλους μας τιραμισού. Σήμερα θα το φτιάξουμε μαζί σε μία δική μου εκδοχή, χωρίς προσθήκη καφέ.
Δοκιμάστε το μαζί μου, θα σας συναρπάσει!
Τιραμισού χωρίς καφέ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
2 πακέτα κρέμα τυριού των 250 γρ. συνολικά (500 γρ.)
1 κρέμα γάλακτος φυτική (σαντιγί) των 500γρ.
120 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανιλίνες
2 πακέτα σαβαγιάρ (40 τεμαχίων)
Για το σιρόπι:
600 γρ. νερό
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση:
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο.
Μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε τις κρέμες τυριού στο μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες και τέλος τη φυτική κρέμα γάλακτος.
Μόλις χτυπηθούν καλά, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το γλυκό μας.
Σε ένα ορθογώνιο τσέρκι ή σε ένα ταψί ή πυρέξ ότι έχουμε, 25εκ. × 30εκ. τοποθετούμε πρώτα τα σαβαγιάρ με τη σειρά, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο σιρόπι κακάο που έχουμε φτιάξει.
Μετά βάζουμε τη μισή κρέμα σαντιγί που έχουμε χτυπήσει, μία δεύτερη σειρά σαβαγιάρ και από πάνω προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί.
Για τη διακόσμηση προσθέτουμε έξτρα κακάο και τρίμματα κουβερτούρας.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και απολαμβάνουμε ό,τι δημιουργήσαμε.
Καλή σας επιτυχία.