Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε Ημαθίας

Ο  καθιερωμένος κατ’ έτος εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 338/09-09-2016 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών  Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ), την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Το σχετικό πρόγραμμα εορτασμού για την πόλη της Βέροιας, καταρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Επειδή ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης της Βέροιας από τον Τουρκικό ζυγό (το σχετικό πρόγραμμα εορτασμού καταρτίζει ο Δήμος Βέροιας) δε θα εκδοθεί ιδιαίτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, αλλά στον πανηγυρικό που θα εκφωνηθεί κατά τη διάρκεια της δοξολογίας για την απελευθέρωση της πόλης, μέσα στον Ιερό Ναό, θα γίνει αναφορά και στην ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν  ομιλίες στους μαθητές όλων των Σχολείων Α΄/θμιας και  Β΄/θμιας Εκπ/σης του Νομού, αναφορικά με τη σημασία του εορτασμού και τις θυσίες των Μακεδονομάχων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Ιδιαίτερα για τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα στη Νεότερη Ιστορία της πατρίδας μας, καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Προηγούμενο άρθροΗμερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «Κλώνος 8 Hayward» στην Π.Ε Ημαθίας
Επόμενο άρθροΒέροια: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ