Τιμή για την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό η μαύρη αντίδραση – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η ιεραρχία των ρασοφόρων (κι όχι της εκκλησίας αφού εκκλησία είμαστε όλοι), ως μια στενή συντεχνία συνδικαλιστών κι ως η θρησκεία μας ν’ αποτελεί βιλαέτι της, απέκλεισαν την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό από τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Μιας Κυριακής θλιβερής που οι ρασοφόροι καταριούνται τους Έλληνες κι από την οποία θα έπρεπε οι πολιτικοί ν’ απέχουν συνειδητά εδώ και δεκαετίες…

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι απορίας άξιο πώς τόσα χρόνια όλες οι πολιτικές και πολιτειακές ηγεσίες κάθονταν κι άκουγαν τόσες κατάρες, χωρίς ν’ αντιδρά ουδείς. Μόνο ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε πει κάποια πράγματα, αλλά επιδερμικά… Όπως και νάναι, κάποια στιγμή πρέπει να το συζητήσουμε.

Η ουσία είναι ότι αποκλείστηκαν οι κορυφαίοι παράγοντες της χώρας και όσοι πολιτικοί ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ο δε αποκλεισμός της προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έγινε επειδή συμμετείχε σε πανηγυρική εκδήλωση που έλαβε χώρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Δηλαδή οι ρασοφόροι ουσιαστικά γίνονται αστυφύλακες απόψεων. Αν τους αρέσουν έχει καλώς, αν όχι …στην πυρά οι σατανάδες! Μεσαίωνας!

Κι όμως. Οι αποκλεισμοί της προέδρου, του πρωθυπουργού κι όσων ψήφισαν το νομοσχέδιο που δεν άρεσε στους ρασοφόρους, αποτελεί τίτλο τιμής! Μόνο και μόνο επειδή οι ρασοφόροι με τα χρυσά άμφια, θεωρούν ότι τους τιμωρούν επειδή οι …τιμωρημένοι είναι συνεπείς υπέρμαχοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ίδια η πρόεδρος που ρωτήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της  «Καθημερινής», όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε με απόλυτη σαφήνεια: «Εάν κάποιοι προσβάλλονται επειδή μια άλλη ομάδα συνανθρώπων τους απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με αυτούς, κάτι λάθος έχουν αντιληφθεί – πιστεύω».

Η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός κι όσοι τίμησαν τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, έχουν υποχρέωση να το πράττουν. Έχουν υποχρέωση να υποστηρίζουν παραγκωνισμένες κοινωνικές μειονότητες, έχουν υποχρέωση ν’ αντιδρούν απέναντι στον μεσαιωνικό σκοταδισμό, έχουν υποχρέωση ν’ αντιδρούν στο χάιδεμα αυτιών  και στον ασύστολο λαϊκισμό.

Οι ρασοφόροι, δυστυχώς, σπέρνουν μίσος. Η πρόεδρος κι ο πρωθυπουργός έσπειραν ισότητα κι αγάπη.

Οι ρασοφόροι χώρισαν τους ανθρώπους αναλόγως των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Ο Πειραιώς είπε, μεταξύ άλλων θλιβερών που εκστόμισε, ότι η ομοφυλοφιλία είναι… ο ασφαλέστατος δρόμος για τις καρκινογενέσεις! Κι όμως σχεδόν σύσσωμοι οι Πειραιώτες του φιλούν το χέρι! Το ίδιο και με τον Μεσογαίας που πληροφόρησε το ποίμνιο ότι … η ομοφυλοφιλία αποτελεί ψυχιατρική νόσο. Κι όμως κάποιοι τον βλέπουν ως τον επόμενο αρχιεπίσκοπο! Σχεδόν όλοι κάτι είπαν, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσβολή στον άνθρωπο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλάμε για αστειότητες κακομαθημένων ανθρώπων. Μιλάμε για ρασοφόρους που για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται κατώτεροι της θρησκείας μας και των περιστάσεων. Πνευματικοί χωρίς πνεύμα, μόνο μίσος και τοξικότητα. Που αστοχούν συστηματικά όταν χώνουν τη μύτη τους στην κοσμική εξουσία.

Ξαναλέμε: Τιμή για την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό η αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων – ρασοφόρων. Που προκαλούν πάλι την εκ νέου συζήτηση για τον διαχωρισμό τους από το κράτος…

Προηγούμενο άρθροΤάρτα τυριών – Η νοστιμιά της «ξεχειλίζει»
Επόμενο άρθροΤι είναι η καθαρή Δευτέρα και τι γιορτάζουμε; – Τα κούλουμα