Με τιμές αρχηγού κράτους, η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η ειδική πτήση που μετέφερε το Άγιο Φως στην Αθήνα, προσγειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

Εκεί, τιμές αρχηγού κράτους αποδόθηκαν στο ‘Αγιο Φως, το οποίο πλαισίωναν τέσσερις Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, τη συνοδεία του  υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννη Αμανατίδη, της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, του εξάρχου του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα, αρχιμανδρίτη Δαμιανού, του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Μπούρα  ως αναπληρωτή γενικού γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Στην αποστολή μετείχαν επίσης ο Βασίλειος  Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής. Το ‘Αγιο Φως υποδέχθηκε, παρουσία πλήθους πιστών, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

«Φέρνοντας το ‘Αγιο Φως στη φιλτάτη πατρίδα και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγιωτάτης καθ’ Ελλάδας Εκκλησίας κομίζουμε θερμές Πατριαρχικές ευχές και κάθε ευλογία εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου μας προς όλους», υπογράμμισε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο οποίος έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της Αφής του Αγίου Φωτός και ευχήθηκε να φωτίζει όλο τον κόσμο.

ag fos 2Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου για τα δεινά που περνάει ο τόπος μας.

«Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις, πέρα από εθνικότητα και φυλή», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κατά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε για την υποδοχή του Αγίου Φωτός. «Μήνυμα  συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία», πρόσθεσε. «Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές», δήλωσε ακόμη ο Γ. Αμανατίδης που έκλεισε ευχόμενος, «Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά».

Ακολούθως, το ‘Αγιο Φως μεταφέρθηκε στον πρώτο του σταθμό, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και εν συνεχεία με ειδικές και προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚλειδί Ημαθίας: Ο παπάς δεν κοινώνησε το παιδί μου και το πρόσβαλε μπροστά σε πολύ κόσμο, λέει ο πατέρας του κατηγορούμενου
Επόμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Εκεί που συναντιέται η ανθρώπινη προσπάθεια με τη Χάρη του Θεού εκεί γίνεται το θαύμα»