Τι λέτε ρε αριστερόπουλα; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Δεν ήθελα πρωτοχρονιάτικα να ξεκινήσω με γκρίνια και σκληρή πολιτική κριτική.

Μα τα συριζόπουλα δεν αφήνουν ούτε καν την πρωτοχρονιά που να μη προκαλούν. Την κοινωνία και την νοημοσύνη μας.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Βγήκε, που λέτε, ο Τσακαλώτος χθες με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και είπε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δέχεται – στα πλαίσια των συμβιβασμών με τους δανειστές- την παράταση του κόφτη δαπανών ….για μετά το 2018 που λήγει το μνημόνιο!

Δεν φτάνει που υποθήκευσαν τα πάντα για 99 χρόνια, έρχονται τώρα και λένε ανερυθρίαστα ότι μπορούν να αποδεχτούν τον κόφτη ακόμη κι όταν εκείνοι δεν θα είναι κυβέρνηση!

Και λένε ακόμη ότι αποδέχονται από τώρα να περιγραφούν ποιες δαπάνες θα περικοπούν, αλλά δεν θα τις υπογράψουν τώρα εκείνοι μα η άλλη κυβέρνηση!!!

Μιλάμε για το απόλυτο ξεπούλημα! Ή για τη μέγιστη ηλιθιότητα. Ας επιλέξουν εκείνοι τον χαρακτηρισμό.

 

Αυτά που σχεδιάζει να παραδώσει η κυβέρνηση έχουν μόνο δυο δρόμους.

Ο πρώτος είναι να συμφωνήσουν οι δανειστές με τους αριστερούληδες και να περιγραφούν τα μέτρα που θα ληφθούν το…2018 (αν επιβεβαιωθεί το ΔΝΤ και δεν συγκεντρωθούν πλεονάσματα της τάξης του 3.5%), αλλά να μη θεσμοθετηθούν τώρα.

Ουσιαστικά, δηλαδή, οι πιστωτές της χώρας θα δώσουν παράταση ζωής στους αριστερούληδες. Κι οι αριστερούληδες θα κάνουν συμφωνία που θα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση κι εκείνη θα πρέπει να εφαρμόσει τον κόφτη.

Θα θέλει, δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μειώσει τους φόρους και δεν θα μπορεί, επειδή ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος κι οι άλλοι αριστερούληδες θα έχουν από τώρα καθορίσει ότι ο κόφτης θα πέσει σε άλλους τομείς….

Ο δεύτερος δρόμος, δεν μπορεί να είναι άλλος από τη ρήξη με τους δανειστές.

Δηλαδή, στρίβειν με εύσχημο τρόπο και… κορώνες επανάστασης.

Η κυβέρνηση πέφτει, κάνει την προεκλογική περίοδο κόλαση μη τυχόν και πείσει κανένα κορόιδο για την… διαπραγματευτική και …πατριωτική της στάση και τελικά έρχεται μια άλλη κυβέρνηση που αναγκαστικά πλέον θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να θεσμοθετήσει τα προληπτικά μέτρα. Με τους αριστερούληδες, τότε, στα πεζοδρόμια!

 

Και μια λεπτομέρεια: Δεν υπάρχει σοβαρός οικονομικός αναλυτής  που να μην ισχυρίζεται ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να «βγάζει» πλεονάσματα 3,5% και μετά το 2018, θα απαιτείται ανάπτυξη 5%.

Όταν, λοιπόν, εφέτος πιάσαμε με το ζόρι και τόση φορολογική αφαίμαξη της κοινωνίας 0,5% πλεόνασμα, πώς θα έχουμε το 2018 πλεόνασμα 6 δις ευρώ, συμφώνως με το σημερινό ΑΕΠ; Άρα, ο κόφτης είναι δεδομένος και μένει να δούμε που θα καθορίσουν οι αριστερούληδες ότι θα πέσει.

Κι αν αναλογιστούμε ότι οι ιδεοληψίες των συριζόπουλων δεν τους επιτρέπουν να πέσει ο κόφτης στην αναγκαία μείωση του δημοσίου, τότε αυτός θα πέσει ανάμεσα σε Υγεία, σε Παιδεία και Άμυνα!

Αυτά που είπε λοιπόν ο Τσακαλώτος στην «Καθημερινή», μας δείχνουν τι θα ακολουθήσει και πόσο δύσκολο είναι να ανακάμψει η χώρα. Και δίνει δυο ακόμη στοιχεία:

  1. Ότι είπαν ένα ακόμη παραμύθι στην ελληνική κοινωνία, ισχυριζόμενοι ότι κάνοντας περήφανη διαπραγμάτευση … δεν θα δεχθούν άλλα μέτρα μετά το 2018.
  2. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε άτακτα τον στόχο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε επίπεδα κάτω του 3.5% και βάζει οριστικά ταφόπλακα στην Ελλάδα.

Το ποιος φταίει που φτάνουμε πάλι εδώ, όταν πριν ακριβώς δυο χρόνια είμαστε αλλού και βλέπαμε καθαρά το φως στην άκρη της στενωπού, ας το απαντήσουν οι αριστερούληδες. Που διέλυσαν τα πάντα μέσα σε δυο χρόνια.

Πολύ θα ήθελα να πω καλή χρονιά, αλλά….

Ας έχουμε, τουλάχιστον, υγεία και οικογενειακή ευφορία.

Προηγούμενο άρθροΒαμμένη με αίμα η πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη, 39 νεκροί και 69 τραυματίες
Επόμενο άρθροΑΕ Αλεξάνδρειας – Ευχές
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.