Τι αλλάζει στις αγορές, στο γάλα και στο κρέας.

Το 14 και 15 Ιουνίου, 2017 πραγματοποιήθηκε η έκτη διάσκεψη των παγκόσμιων αγορών, για το γάλα και το κρέας που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας (IDELE) στο Παρίσι. 

Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

«Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πλαίσιο για τους Γάλλους κτηνοτρόφους,» ανακοίνωσε ο κύριος Μαργκέ, γαλακτοπαραγωγός και πρόεδρος της IDELE. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι «άλλοι ζηλεύουν την ποιότητα των προϊόντων μας. Αυτός είναι και ο λόγος των πωλήσεων μας “

Οι εισαγωγές στην Ασία «διαφοροποιούνται».

Οι ασιατικές χώρες είναι μεγάλοι εισαγωγείς γαλακτοκομικών προϊόντων, και δεν  είναι δυνατή η κάλυψη της εγχώριας ζήτησης. Τα ξηρά συστατικά αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα, η τελευταία μόνη της απορροφά πάνω από το ήμισυ των εισαγωγών από την Ασία.

Υπάρχει μια πραγματικά ενδιαφέρον ανάπτυξη στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στη κρέμα, στο βούτυρο και στο τυρί, υπάρχει μια αύξηση της ζήτησης, και  οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου συνεχώς αυξάνονται.

Οι τιμές στο διαδίκτυο δεν παίζουν σημαντικό ρόλο, όσο η ποιότητα των προϊόντων.

Τα φρέσκα υλικά, το παχύ γάλα, το βούτυρο αλλά και τα ΠΟΠ προϊόντα, είναι αυτά που πρωτοπορούν στις αναζητήσεις.