Θετικές ειδήσεις για τη δικαιοσύνη στη συνάντηση του Διαμαντή Γκολιδάκη με τον Γιώργο Φλωρίδη

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης είχε ο ειδικός καρδιολόγος και βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού στην Αθήνα και έκρυβε πολλές θετικές ειδήσεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης και οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα, με τον κ. Φλωρίδη να επισημαίνει το μεγάλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που αφορούν στη δικαιοσύνη. Μία δομημένη και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε και από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής θετικά νέα:

-Για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης: αυτό που επιδιώκεται με το νέο νομοσχέδιο είναι να μειωθεί ο χρόνος για την κατά μέσο όρο έκδοση απόφασης των δικαστηρίων από τα 4 χρόνια που είναι σήμερα στον 1,5 χρόνο, έτσι ώστε να πλησιάσουμε το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.

-Για τη βελτίωση της δικαιοσύνης: στο νομοσχέδιο προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όποιον ασκεί βία κατά γιατρών, νοσηλευτών μονάδων υγείας αλλά και όλων των ανθρώπων της υγείας και τουλάχιστον ενός έτους για όποιον διαταράσσει τη λειτουργία της μονάδας υγείας, με απειλές και ύβρεις κατά του προσωπικού της. Έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η βία κατά της «λευκής μπλούζας».

-Για την αύξηση της δημόσιας ασφάλειας: στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα προβλέπεται η μείωση των αναστολών στην έκτιση ποινών, ώστε οι παραβάτες να μην αφήνονται ελεύθεροι να επαναλαμβάνουν αδικήματα. Επίσης προβλέπονται ενναλακτικοί τρόποι έκτισης ποινών για πλημμελήματα μικρομεσαίας βαρύτητας. Στόχος είναι οι ποινές να μην είναι εικονικές, αλλά να εκτίονται.

Επίσης στην κουβέντα συζητήθηκαν τα θέματα της ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη και να μειωθούν οι άσκοπες αναμονές, αλλά και ειδικά θέματα της Θεσσαλονίκης, όπως η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης μέσω ΣΔΙΤ.

Ο κ. Γκολιδάκης εξέφρασε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης την πλήρη στήριξή του στον μεγάλο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για την προώθηση της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη, κάτι που θα αποφέρει τεράστιο όφελος για την προώθηση των δικαστικών υποθέσεων των πολιτών. Επίσης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη νέα αποτρεπτική ρύθμιση για την προστασία των ανθρώπων της υγείας απέναντι σε βιαιοπραγίες.

Ο κ. Φλωρίδης και ο κ. Γκολιδάκης συμφώνησαν να βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να συζητούν και να εξετάζουν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού Δικαιοσύνης.

Δ.Γκολιδάκης Γ.Φλωρίδης

Προηγούμενο άρθροEurobank: egg Investor Day | Με τη συμμετοχή 39 startups
Επόμενο άρθροΑπεργιακή ανακοίνωση Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας – Συγκέντρωση Τετάρτη 28/2 στις 11 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας