Θεσσαλονίκη: Στο εστιατόριο Αγιολί Διήμερο Φεστιβαλ γεύσεων 5 πιάτα + 5 βραβευμένα κρασιά Σάμου 35 ευρώ

Το βραβευμένο εστιατόριο «Αγιολί» παρουσιάζει τα βραβευμένα κρασιά της Σάμου με πέντε διαφορετικά πιάτα, σε ένα ιδιαίτερο μενού γευσιγνωσίας αφού το κάθε πιάτο συνδυάζεται με ένα διαφορετικό κρασί.

Για μια μοναδική γευσιγνωστική εμπειρία, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στην προνομιακή τιμή των 35 ευρώ.

Με σκηνικό την ωραιότερη θέα του Θερμαϊκού, θα ανακαλύψετε μέσα από νέες δημιουργίες του chef Χρήστου Ιωαννίδη, μια αρμονική παλέτα γεύσεων που  συνδυάζονται  απολαυστικά με τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ:

Το Αρχαιοελληνική πίτα «Κάνδαυλος» με κοτόπουλο, πάπρικα, μανιτάρια, σπανάκι, φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι, που συνοδεύεται από Selana, ένα ροζέ κρασί από ερυθρές ποικιλίες του σαμιακού αμπελώνα που ισορροπεί μεταξύ απαλών μπαχαρικών και φρούτων που εμπλουτίζουν τα αρώματά του.

Κριθαρότο γαρίδας με κόλιανδρο, τσίλι, τζίντζερ και γάλα καρύδας. Το πιάτο συνδυάζεται με «Ψηλές Κορφές», το ευωδιαστό κρασί από άσπρο μοσχάτο σταφύλι που παράγεται στους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου.

Σολομός μαρινέ με mousse ελαφρά πικάντικου αβοκάντο, πορτοκάλι, φινόκιο και βασιλικό. Θα σερβίρεται με το εξαιρετικά φρουτώδες «Μοσχάτο Άσπρο» που ισορροπεί υπέροχα μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα παιχνίδισμα απολαυστικό.

Truffles τυριών(ροκφόρ, κατσικίσιο και φέτα) με αρωματικά βότανα, σπιτική granola και μαρμελάδα ντομάτας, πάπρικα, μαϊντανό και δυόσμο. Συνδυάζεται με το ευχάριστα δροσερό Samos Grand Cru που είναι φρέσκο και γλυκό  στο στόμα, ενώ η οξύτητά του το ισορροπεί τέλεια.

Και το μαγευτικό επιδόρπιο θα περιλαμβάνει panna cotta με σάλτσα φρούτων του δάσους, με ένα ποτήρι από το πιο δημοφιλές γλυκό κρασί της Ελλάδος, το Νο 1 σε πωλήσεις

«Samos Vin Doux» που στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα ενώ υπάρχουν νύξεις από καραμέλα βουτύρου και μικρές πινελιές ανθέων.

Μη χάσετε το διήμερο menu degustation (Σάββατο 30/11 και Κυριακή 1/12) με πιάτα υψηλής διατροφικής αξίας που συνδυάζουν κορυφαία υλικά και αρώματα με το σαμιώτικο κρασί, προσφέροντας απλόχερα διάθεση και κέφι για ζωή.

Αγ1 Αγ2

Προηγούμενο άρθροΕΦΚΑ: Προπληρωμή συντάξεων του Ιανουαρίου 2020
Επόμενο άρθροΛύση στην πληρωμή του προγράμματος νιτρορύπανσης με απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη