Θεσσαλονίκη: Ομαλά η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Κ. Μακεδονία

Χωρίς απρόοπτα κύλησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στα εξεταστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων της περιοχής διαγωνίστηκαν στα Νέα Ελληνικά.

«Όλα κύλησαν ομαλά, βάσει της οργάνωσης και προετοιμασίας που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, με πρώτιστο μέλημα τη διασφάλιση της αξιοκρατίας, της ασφάλειας και του αδιάβλητου των εξετάσεων. Ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή επιτυχία και από την πλευρά μας κάνουμε αυτό που οφείλουμε, ώστε να είναι ήρεμα ψυχικά και συναισθηματικά στη διάρκεια της εξέτασης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία, προσερχόμενοι στα 185 εξεταστικά κέντρα της περιφέρειας, διεκδικούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 19.500 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 4.700 μαθητές των ΕΠΑΛ. Στη Θεσσαλονίκη από τους συνολικά 12.000 υποψηφίους, οι 2.500 προέρχονται από ΕΠΑΛ.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν αύριο, Παρασκευή, με τους μαθητές των ΓΕΛ οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροEE: Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει τη στήριξη των αγροτών σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων
Επόμενο άρθροΤο μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων