Θεσσαλονίκη: Νεκρό εντοπίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων από πυρκαγιά σε διαμέρισμα 

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Τραγική κατάληξη είχε για ζευγάρι ηλικιωμένων η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου όπου διέμεναν,

στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι πυροσβέστες ανέσυραν αναίσθητη την ηλικιωμένη γυναίκα, πιθανότατα λόγω των αναθυμιάσεων, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε απανθρακωμένος ο σύζυγός της.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο διαμέρισμα ρετιρέ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου και Απελλού. Αμέσως, στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και η περιοχή αποκλείστηκε για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των υδροφόρων οχημάτων.

Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, όπως επίσης παρακείμενη οικοδομή. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν από συγγενικό πρόσωπο των ηλικιωμένων, ότι πιθανότατα το άτυχο ζεύγος βρίσκεται στο εσωτερικό του φλεγόμενου διαμερίσματος.

Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να να μπουν μέσα σ’ αυτό, τους εντόπισαν νεκρούς. Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε είτε από το σαλόνι είτε από την κουζίνα, χώροι που κάηκαν ολοσχερώς. Τα ακριβή αίτιά της ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ