Θεσσαλονίκη: Ενδιαφέρον των Φινλανδών τουριστών για το Άγιον Όρος – Γνωρίζουν ήδη τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική

Ενδιαφέρον για το Άγιον Όρος έδειξαν οι επισκέπτες των περιπτέρων της Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Στην έκθεση, όπου παρουσιάστηκαν -μεταξύ άλλων- και οι δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας για ποικίλες δραστηριότητες, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες γνώριζαν ήδη τη Θεσσαλονίκη και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της, όπως επίσης και τη Χαλκιδική και τις όμορφες παραλίες της. Παράλληλα, έδειξαν ενδιαφέρον και για τις υπόλοιπες περιοχές και ιδιαίτερα για το Άγιο Όρος.
Στο πλαίσιο της παρουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση για την προσέγγιση των αγορών της βόρειας Ευρώπης, προσδιορίστηκε το προφίλ των Φινλανδών τουριστών, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό, είναι επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, πραγματοποιούν συνήθως πολυήμερες οικογενειακές ή μεμονωμένες διακοπές σε μικρά γκρουπ και προτιμούν να μην ταξιδεύουν κατά την υψηλή τουριστική περίοδο του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά κυρίως τη χαμηλή περίοδο. Επιπλέον, συνήθως πραγματοποιούν μονοήμερες εκδρομές στις γύρω περιοχές, για να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες στη φύση, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και να γευθούν τη γαστρονομία της.
Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος τόνισε ότι συνεχίζεται η προσέγγιση των σκανδιναβικών χωρών καθώς οι πολίτες των βόρειων χωρών αναζητούν νέους προορισμούς, στους οποίους θα μπορούν να συνδυάσουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και να βιώσουν αυθεντικές εμπειρίες, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠΟΥ: Ο οργανισμός εξετάζει αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών που παρασκευάζουν σιρόπια για το βήχα, τα οποία φέρονται να ευθύνονται για θανάτους παιδιών
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Το “Ρολόι της Αποκάλυψης” δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα