Θεσσαλονίκη: Ελένη Παυλή – Από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου στην Ιατρική Σχολή Πατρών με 19.205 μόρια. «Ήταν μια ευκαιρία ζωής»

Όταν πριν από τρία χρόνια, η Ελένη Παυλή περνούσε το κατώφλι του 2ο Επαγγελματικού Λυκείου, στον Πύργο, δεν φανταζόταν ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα την έφερναν στο κατώφλι ενός ΑΕΙ και μάλιστα σε μια Σχολή υψηλών απαιτήσεων, όπως η Ιατρική.

Με πείσμα, επιμονή και με τη στήριξη των καθηγητών της, η Ελένη Παυλή κατάφερε να συγκεντρώσει 19.205 μόρια και χάρη σε μια φετινή νομοθετική ρύθμιση που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές των ΕΠΑΛ να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις αποκαλούμενες πρωτοκλασάτες πανεπιστημιακές σχολές, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Πατρών, καταλαμβάνοντας την πρώτη από τις δύο θέσεις που προβλέπονται για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων.

Ελένη Παυλή 2
Ελένη Παυλή

«Ήταν μια ευκαιρία ζωής αυτό που συνέβη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεαρή -φοιτήτρια πλέον- και εξηγεί πως προτού ανοίξει ο δρόμος για την Ιατρική, στόχευε στην εισαγωγή σε κάποιο ΤΕΙ Μαιευτικής ή Νοσηλευτικής. «Είχα στο μυαλό μου ότι θα ασχοληθώ με τον τομέα Υγείας, αλλά τότε, λόγω του ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα εισαγωγής στην Ιατρική, σκεφτόμουν κάποιο ΤΕΙ Μαιευτικής ή Νοσηλευτικής», εξηγεί.

Την ευκαιρία που της δόθηκε, η νεαρή Ελένη δεν την άφησε να πάει χαμένη. «Έβαλα τα δυνατά μου για να πετύχω γιατί πιστεύω πως μπορώ να εκπληρώσω πολλούς στόχους μέσα από αυτή τη Σχολή που έχω επιλέξει», τονίζει.

Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στο επαγγελματικό λύκειο, σημειώνει πως «τα ΕΠΑΛ δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση στο μέλλον», ενώ και οι συνθήκες «από άποψη μαθημάτων, είναι ευκολότερες σε σχέση με τα γενικά λύκεια».

Για να πετύχει το στόχο της, εκτός από την πολύ σκληρή προσωπική δουλειά που χρειάστηκε να καταβάλλει, είχε την αμέριστη συμπαράσταση των καθηγητών της στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, όπου φοιτούσε, αλλά και των καθηγητών της στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

«Οι καθηγητές μου και στο σχολείο και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που έκανα κάποια μαθήματα τα απογεύματα, με βοήθησαν πάρα πολύ και χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω και να φτάσω τόσο ψηλά», υπογραμμίζει.

Μένοντας με τη μητέρα και τα άλλα τέσσερα αδέλφια της, λόγω του χωρισμού των γονέων της, η Ελένη Παυλή έθεσε ψηλά τον πήχυ για τον εαυτό της, ελπίζοντας να ανοίξει τον δρόμο και για τα υπόλοιπα, μικρότερα σε ηλικία, παιδιά της οικογένειας. «Ελπίζω πως θα με ακολουθήσουν και θα έχουν κι αυτή μια ευκαιρία ζωής, όπως αυτή που δόθηκε σε μένα», σημειώνει.

Όσο για τα όνειρά της για το μέλλον; «Να τελειώσω τη Σχολή μου και να κάνω αυτό που αγαπάω. Να είμαι σ’ έναν χώρο κάθε μέρα και να κάνω αυτό που πραγματικά μου αρέσει χωρίς να έχω στο μυαλό μου ότι θα πάω να κάνω μία δουλειά με το ζόρι», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ελένη Παυλή επέλεξε την Ιατρική με έναν κυρίως γνώμονα: «να μπορώ να βοηθήσω ανθρώπους, που είναι σημαντικό για μένα» τονίζει και δεν κρύβει τη χαρά της για τη φοιτητική ζωή που την περιμένει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Επισυνάπτεται φωτογραφία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη Παυλή
Προηγούμενο άρθροΟ εκφυλισμός της Κεντροαριστεράς – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΧίος: Ο πρώτος των αποφοίτων του ΕΠΑΛ Βροντάδου Χίου Με 19.025 μόρια προτιμά την Σχολή Αξιωματικών Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, γιατί αγαπά τη θάλασσα