Θεσσαλονίκη: Δυτική Μακεδονία: Σε ποια τμήματα του οδικού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σημαντικές αποκλίσεις στις θερμοκρασίες παρουσιάζουν δυτικά τμήματα της Μακεδονίας, καθώς τα βαρομετρικά που επηρέασαν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα, έφεραν χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας της ΕΜΥ, στις 10:45 π.μ. το θερμόμετρο έδειχνε 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, 13 στην Αλεξανδρούπολη, 4 βαθμούς στην Καστοριά, 5 στην Φλώρινα και 6 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη.
Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας ωστόσο, δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό δίκτυο, και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά .
Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών, είναι απαραίτητη για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς -Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού, στην Καστοριά. Στα Γρεβενά, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 25ο έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Βασιλίτσας από το 25ο χλμ. έως το 45ο χλμ., και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου – Αβδέλας από το 20ο χλμ. έως το 45ο χλμ.. Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες η ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται στην εθνική οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, μέσω Βίγλας, από το 6ο έως το 52ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ..
Σύμφωνα με την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚ. Χατζηδάκης: Ξεκινά η καταβολή της αύξησης κατά 7,75% με τις συντάξεις Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΒασίλης Κικίλιας: Αύξηση 25,78% και 9,11% στους τζίρους σε καταλύματα και εστίαση τον Νοέμβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019