Θεσσαλονίκη: Δύο κοντέινερ με 160 κιλά κοκαϊνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι της πόλης – Συνδέονται με ανάλογο φορτίο που εντοπίστηκε τον προηγούμενο μήνα και οδήγησε σε 10 συλλήψεις

Περισσότερα από 160 κιλά κοκαΐνης, προερχόμενη από το Εκουαδόρ, κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης.

Η ναρκωτική ουσία ήταν τοποθετημένη σε δύο εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες. Κατά πληροφορίες, το παράνομο φορτίο φέρεται να συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη.
Για την υπόθεση εκείνη είχαν συλληφθεί 10 άτομα και μεταξύ αυτών, 68χρονος γιατρός που είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδος για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων.
Οι εννέα από τους δέκα συλληφθέντες – μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης – έχουν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές και μεταξύ αυτών ο 68χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.
Για την αποκάλυψη του νέου φορτίου κοκαΐνης είχε προηγηθεί συνεργασία του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA). Η κοκαΐνη είχε προορισμό εταιρεία – «βιτρίνα» στη Βόρεια Μακεδονία, όπως δηλαδή και το φορτίο που κατασχέθηκε τον Μάϊο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Άκη Σκέρτσου
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον Μάιο είχε κεντρικό ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη, σημειώνει η ΕΛΑΣ