Τεχνολογία: Έξυπνα πλυντήρια ρούχων επιλέγουν αυτόματα το πρόγραμμα πλύσης και την ποσότητα απορρυπαντικού

Την κυκλοφορία έξυπνων πλυντηρίων ρούχων που με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης μειώνουν τη χρήση ενέργειας έως και 70% βελτιώνοντας την αφαίρεση ρύπων κατά 24% ανακοίνωσε η Samsung Electronics Co Ltd.

Πρόκειται για την σειρά των Bespoke AI πλυντηρίων και στεγνωτηρίων που θα κυκλοφορήσουν σε καταστήματα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή τον Αύγουστο. Όπως ανακοινώθηκε τα νέα πλυντήρια Bespoke AI™ ενσωματώνουν την τεχνολογία AI Ecobubble™, μετατρέποντας το απορρυπαντικό σε φυσαλίδες που απορροφώνται γρήγορα από τα ρούχα. Οι χρήστες μπορούν, μεταξύ άλλων να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη σπατάλη ενέργειας με το AI Wash Cycle, μια έξυπνη λειτουργία που πλένει τα ρούχα σχολαστικά και απαλά με λιγότερο νερό και απορρυπαντικό.

Ανιχνεύοντας σε κάθε πλύση το βάρος και την ποιότητα του υφάσματος  και αναλύοντας τα επίπεδα θολότητας του νερού, το AI Wash Cycle παρακολουθεί ενεργά πόσο λερωμένα είναι τα ρούχα κατά την πλύση. Χάρη στη λειτουργία Auto Dispense, που ρυθμίζει την ιδανική αναλογία νερού και απορρυπαντικού, αλλά και τους χρόνους μουλιάσματος, ξεβγάλματος και στυψίματος, αυτή η λειτουργία προσφέρει γρήγορα και αποτελεσματικά τα καλύτερα αποτελέσματα για το πλύσιμο ρούχων, κάθε φορά.

Η συγκεκριμένη λειτουργία υπολογίζει την ακριβή ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού που απαιτείται για κάθε πλύση, ώστε να μη χρειάζεται να υποθέτει ο χρήστης κάθε φορά. Χωράει αρκετό απορρυπαντικό για έως και ένα μήνα πλύσης, επομένως το δοχείο απορρυπαντικού δε χρειάζεται γέμισμα μετά από κάθε πλύση. Όσον αφορά το στέγνωμα των ρούχων, το Bespoke AI™ στεγνωτήριο προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για εξοικονόμηση ενέργειας. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ζεστό αέρα, το στεγνωτήριο μπορεί επίσης να μειώσει το συνολικό κόστος λειτουργίας του, αλλά και το αποτύπωμα άνθρακα.

Οι δύο συσκευές ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης συνδέονται με την εφαρμογή SmartThings, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται τη χρήση της ενέργειας στο σπίτι με το SmartThings Energy. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται εύκολα τη χρήση της ενέργειας τους και προτείνει τρόπους για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ώστε ο καθένας να μπορεί να εφαρμόζει την καθημερινή βιωσιμότητα στη ρουτίνα πλύσης των ρούχων του.

Επιπλέον, το SmartThings Clothing Care προσφέρει τις βέλτιστες υπηρεσίες διαχείρισης ρούχων, προσαρμοσμένες στον τρόπο ζωής των χρηστών. Με βάση το υλικό των ρούχων, τα μοτίβα χρήσης και την εποχή, το SmartThings Clothing Care θα προτείνει τον καλύτερο κύκλο πλυσίματος και στεγνώματος για τα ρούχα, επιτρέποντας στους χρήστες να προγραμματίσουν το πλύσιμο των ρούχων, να παραγγείλουν απορρυπαντικό και άλλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑύξηση 3,8% σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το α’ τρίμηνο εφέτος ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 27-07-2022