Ο Τάσος Μπαρτζώκας υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Μελίκη, λίγο πριν τα εγκαίνια του “Παρθενώνα της Μακεδονίας” στις Αιγές.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρώτο σταθμό τη Μελίκη, στη σημερινή του επίσκεψη στην Ημαθία, είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει το συγκεντρωμένο πλήθος, να συνομιλήσει με τους κατοίκους, και να πει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για το εντυπωσιακό ποσοστό, πάνω από 50%, που έδωσε η Μελίκη στις πρόσφατες εκλογές στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Στη συνέχεια, ο Τάσος Μπαρτζώκας παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του αναστηλωμένου παλατιού του Φιλίππου του Β’ στις Αιγές. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο της μακεδονικής πολιτιστικής κληρονομιάς, που όπως δήλωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας “μας καθήλωσε όλους τους παρευρισκόμενους με το επιβλητικό του μέγεθος, την καθαρότητα των γραμμών και την απίστευτη ενέργεια που γίνεται αμέσως αισθητή στον επισκέπτη! Ο νέος αυτός αρχαιολογικός χώρος θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ζωή της Ημαθίας, και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν ήδη οι Αιγές στην πολιτιστική κληρονομιάς της Μακεδονίας!”.

Εξάλλου, η ίδια η παρουσία του Πρωθυπουργού τονίζει την αξία και τη σημασία του τεράστιου αυτού μνημείου για τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία μας, αλλά και την μακεδονική υπεροχή κατά την περίοδο της κλασικής Ελλάδας.

Το ίδιο το ανάκτορο συνιστά μία ακόμα λαμπρή απόδειξη, ότι η καρδιά της αρχαίας Μακεδονίας χτυπούσε στις Αιγές, στην Ημαθία. Δηλαδή, στον τόπο αυτό, από όπου ο Φίλιππος ο Β΄ ανέδειξε τη μακεδονική δυναστεία και όπου ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την μεγαλειώδη εκστρατεία του.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε όχι απλώς εντυπωσιασμένος με όσα αντίκρυσε για πρώτη φορά στον “Παρθενώνα της Μακεδονίας” -όπως τον αποκαλούν-, αλλά και ιδιαίτερα συγκινημένος ως Έλληνας και ως Ημαθιώτης που ένα τέτοιο μνημείο αποκαλύπτεται μετά από χιλιάδες χρόνια και οι εικόνες του και η ιστορία του θα ταξιδέψουν και πάλι την Ελλάδα σε όλον τον πλανήτη!

Μπαρτζώκας Μητσοτάκης4 Μπαρτζώκας Μητσοτάκης

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο
Επόμενο άρθροΆγγελοι επί Γης… / Του Ηλία Τσέχου