Τάσος Γαϊτάνης: “Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους πολίτες”

Σημεία συνεντεύξεων του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στο One Channel

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης, φιλοξενήθηκε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο  καθώς και στο One Channel και τη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα, όπου αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση εδώ και 3,5 χρόνια. Είναι πλέον φανερό πως ότι υποσχέθηκε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ελληνικό λαό, το έχει πράξει στον απόλυτο βαθμό. «Υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, έγιναν 57. Υποσχέθηκε επενδύσεις και μείωση της ανεργίας, έγιναν πράξη. Υποσχεθήκαμε αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και αυτό συνέβη», τόνισε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δύο παγκόσμιες εξωγενείς κρίσεις. Εξήγησε δε ότι η οικονομία μπόρεσε αυτά τα δύσκολα χρόνια να αναπτυχθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στα δημόσια ταμεία για να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Κι όλα αυτά επισήμανε χωρίς να επιβληθεί κανένας νέος φόρος. «Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει φόρους και μνημόνια, όχι μόνο δεν τα κατήργησε, αλλά ψήφισε νέο μνημόνιο, επέβαλε 29 νέους φόρους, μείωσε τις συντάξεις και γενικά εφάρμοσε μια φορομπηχτική πολιτική σε βάρος της μεσαίας τάξης.  Ο Μητσοτάκης επέστρεψε  στην μεσαία τάξη, όσα ακριβώς της είχε πάρει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί ακρίβειας Μητσοτάκη, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η Ελλάδα, όπως βεβαιώνει η ΕΛΣΤΑΤ, έχει πληθωρισμό κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιώνει ότι ο μέσος μισθός σήμερα έχει αυξηθεί κατά 12,4% σε σχέση με από τον Ιούλιο του ’19. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι έχουν γίνει δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού το 2022 και αναμένεται μια ακόμη μέχρι τον Απρίλιο. Οι συνταξιούχοι, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα πάρουν αυξήσεις περίπου 8%. Η ανεργία έχει μειωθεί περισσότερο από 6 ποσοστιαίες μονάδες και έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 260 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά οι Έλληνες πολίτες τα γνωρίζουν, σημείωσε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του τόνισε πως, όταν βγαίνει ο κ. Τσίπρας και υπόσχεται αυξήσεις στους συνταξιούχους, επιστροφές αναδρομικών, 13η σύνταξη θα πρέπει να μας πει από που θα τα βρει αυτά τα χρήματα. «Θα αυξήσει φόρους; Θα κάνει δανεισμό; Θα μειώσει δαπάνες;», διερωτήθηκε. Κατέληξε λέγοντας ότι η πραγματικότητα δείχνει πως η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΕκπαίδευση Α’ Βοηθειών στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας σε Γενική Συνέλευση