Τα πρόστιμα για τις αποδείξεις – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν για άλλο ένα καλοκαίρι οι τουριστικές περιοχές. Οι φοροελεγκτές θα επιδοθούν και πάλι στο «κυνήγι» της απόδειξης και είναι έτοιμοι να επιβάλουν τις ποινές που προβλέπει η νομοθεσία.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Οι ελεγκτές μπορούν να κλείσουν ένα κατάστημα στις παρακάτω περιπτώσεις:

*Για 2 ημέρες, εφόσον διαπιστώνεται η μη έκδοση πλέον των 10 αποδείξεων ή ανεξαρτήτως του πλήθους, η αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκαν παραστατικά υπερβαίνει τα 500  ευρώ.

*Για 4 ημέρες εφόσον, εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους από τις διαπιστώσεις της ως άνω περίπτωσης διαπιστώνεται εκ νέου στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 αποδείξεων , ανεξαρτήτως αξίας αυτών.

*Για 10 ημέρες, κάθε φορά που εντός 2 φορολογικών ετών διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης, από τον ίδιο έλεγχο, ανεξαρτήτως αξίας αυτών. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που παρεμποδίζεται ο έλεγχος με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αναστέλλεται μέχρι 1 μήνα η λειτουργία της σχετικής επιχείρησης

Προηγούμενο άρθροΑγία Σοφία: Η διπλωματία των ΗΠΑ εκφράζει «απογοήτευση» για την απόφαση της Τουρκίας
Επόμενο άρθροΗΠΑ: 62.500+ κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, νέο θλιβερό ρεκόρ για 3η συναπτή ημέρα
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ