Τα νησιά που χάνονται – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθούμε την αδιαλείπτως συνεχιζόμενη είσοδο στην χώρα μας των παρανόμων μεταναστών προερχομένων στην συντριπτική τους πλειοψηφία από ισλαμικά κράτη. Η βέβαιη πλέον μόνιμη παραμονή τους στην Ελλάδα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τον εθνικό, θρησκευτικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της πατρίδος μας. Η παραπάνω διαδικασία επιταχύνεται ραγδαία και από το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα, με το οποίο κανείς «υπεύθυνος» πολιτικός δεν ασχολείται σοβαρά.

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Το όλο ζήτημα έχει λάβει οξύτατη μορφή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αριθμός των μονίμως διαμενόντων Ελλήνων χριστιανών και των παρανόμων μουσουλμάνων θα εξισωθεί. Αυτός είναι και ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας, δηλαδή η πληθυσμιακή αλλοίωση των νησιών, που θα δημιουργήσει καινούργια δεδομένα, ώστε να τα εκμεταλλευτεί η γείτονα σε δεδομένο χρόνο. Η ισλαμική προστατευόμενη κοινότητα των ακριτικών νήσων θα αποτελέσει τον ισχυρότερο μοχλό της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, καθόσον είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

    Οι ανθούσες «νεόκτιστες πόλεις», που προς το παρόν ονομάζονται hot spot, θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο και ισχυρότερο προγεφύρωμα της Άγκυρας στην χώρα μας. Η κατασκευή τους γίνεται με κεφάλαια της ΕΕ, δηλαδή με χρήματα όλων των κρατών μελών, όπως και της Ελλάδος και το προσωπικό που υπηρετεί τους «δύστυχους πρόσφυγες» προέρχεται από τον στρατό ξηράς και από την αστυνομία κατά κύριο λόγο. Στο όλο εγχείρημα της προώθησης και υποστήριξης των ισλαμιστών-προσφύγων οι ΜΚΟ αποτελούν τον προστάτη τους, εξυπηρετώντας εκούσια ή ακούσια τα σχέδια της Άγκυρας και ενεργώντας κατά της Ελλάδος.

        Σε περίπτωση «ειρηνικής διευθέτησης» των διαφορών μας με την Άγκυρα, οι μονίμως διαμένοντες μετανάστες στα νησιά, θα απαιτήσουν δικαιώματα. Η κατασκευή σχολείων, τζαμιών, η αποκαθήλωση χριστιανικών εικόνων και συμβόλων, το δικαίωμα στην εργασία, στην νοσοκομειακή περίθαλψη, ο διορισμός μουφτήδων κλπ θα αποτελέσουν προαπαιτούμενα για την κάθε ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η εκλογή μουσουλμάνων τοπικών αρχόντων δεν θα μας εκπλήξει και το καθεστώς των νήσων θα διολισθαίνει σε μια ιδιόμορφη ημιαυτόνομη κατάσταση. Η πιθανότητα τα εν λόγω νησιά να ευρίσκονται εντός τουρκικής ΑΟΖ, σε περίπτωση δυσμενούς ειρηνικής επίλυσης των διαφορών μας με την Άγκυρα, θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την ήδη ζοφερή παρουσία του ελληνικού στοιχείου και της ελληνικής πολιτείας.

      Σε περίπτωση μιας θερμής αντιπαράθεσής μας με την γείτονα οι «πρόσφυγες» θα αποτελέσουν τα προωθημένα τουρκικά στρατεύματα. Η παρατήρηση των κινήσεων και των θέσεων των ελληνικών στρατευμάτων και πλοίων, η διαβίβαση πληροφοριών στην Άγκυρα για την προσβολή τους, η διεξαγωγή εκτεταμένων δολιοφθορών σε καίρια σημεία, αλλά και οι προσβολές από ένοπλες ομάδες νευραλγικών κέντρων των νήσων θα αποτελέσουν μόνο μερικές ενέργειες στις οποίες μπορούν να επιδοθούν οι «φίλοι» μας. Οι στρατιωτικές δυνάμεις των νήσων σε περίπτωση αιφνιδιαστικής προσβολής έχουν εξαιρετικά περιορισμένα μέσα για να αντιμετωπίσουν μια τέτοιας εκτάσεως εσωτερική απειλή. Η πιθανότητα να μετατραπούν τα νησιά μας σε ένα «αρμενικό Καραμπάχ» είναι πλέον πολύ κοντά.

        Η τραγικότητα της καταστάσεως επαυξάνεται και από την άκρως επικίνδυνη επιλογή των θέσεων κατασκευής των μουσουλμανικών πόλεων – θυλάκων. Τα σημεία που έχουν επιλεγεί είναι στρατηγικά και ελέγχουν ολόκληρες περιοχές. Στην Λέσβο, η περιοχή του Μαυροβουνίου, του λεγόμενου ακόμα από τους Έλληνες πολιτικούς και δημοσιογραφικούς «φωστήρες» Καρά Τεπέ, η περιοχή βορείως του Βαθέως της Σάμου και κυρίως η  επιλογή του νέου hot spot στο Λακκί της Λέρου είναι θέσεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να επιλεγούν από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων του κατά της Ελλάδος.

        Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε για το Λακκί, όπου η θέση του νέου «ισλαμικού στρατοπέδου» θα ελέγχει απόλυτα την μικρή μονάδα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τον ναύσταθμο, τον λιμένα και την πόλη του Λακκίου. Από την δεσπόζουσα θέση του στο ύψωμα και με κατάλληλα όργανα θα δύνανται οι Τούρκοι πράκτορες, που θα διαβιούν μεταξύ των προσφύγων, να ενημερώνουν το τουρκικό ΓΕΕΘΑ για κάθε ελληνική κίνηση στον θαλάσσιο άξονα Δαρδανέλια – Ανατολικό Αιγαίο – Δωδεκάνησο – Ανατολική Κρήτη. Οι «πατριώτες» έκανα πάλι εξαιρετική δουλειά. Αντί να δώσουν την Λέρο ως ναύσταθμο στον γαλλικό στόλο και να ενισχύσουν την συμμαχία μας με την Γαλλία, προτίμησαν τις «ανθρωπιστικές επιλογές». Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ανθρωπισμός και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν τον φερετζέ του ανθελληνισμού.

        Η Τουρκία εφαρμόζει πιστά δοκιμασμένες πρακτικές του παρελθόντος για την επίτευξη των στρατηγικών της σχεδιασμών. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 14ο αιώνα χρησιμοποιούσε ως εργαλείο για την επέκταση της τις υποχρεωτικές και βίαιες μετατοπίσεις, μετακινήσεις και εγκαταστάσεις πληθυσμών. Το ίδιο έκανε και η σύγχρονη Τουρκία το  1955 στην Κωνσταντινούπολη και το 1974 στην Κύπρο. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι εφαρμόζει και τώρα την ίδια επιτυχημένη στρατηγική του παρελθόντος. Το τραγικό είναι ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά ενισχύσει τα σχέδια τους.  Το σκεπτικό ορισμένων ότι κρατάμε τους «πρόσφυγες» στα νησιά λόγω της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας για να τους επαναπροωθήσουμε καταρρίπτεται, καθόσον ουσιαστικά δεν επαναπροωθείται κανείς.

     Στη χρονιά που διανύουμε εορτάζουμε τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας. Διερωτώμεθα, με τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, εάν θα εορτάσουν οι μελλοντικές γενεές τα 300 χρόνια της επαναστάσεως ή οι τότε μελλοντικοί «Έλληνες» απόγονοι Πακιστανών, Αφγανών, Μπαγκλαντεσιανών, Αφρικανών και λοιπών ευγενών φυλών θα θεωρήσουν το όλο «γεγονός» ως μια ληστο-ανταρσία των αχάριστων Ελλήνων-Χριστιανών εναντίον των δίκαιων Οθωμανών-Μουσουλμάνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤο λιανεμπόριο προετοιμάζεται και επανεκκινεί
Επόμενο άρθροΗ πανδημία θα προκαλέσει σημαντικούς μετασχηματισμούς στο χώρο του εμπορίου
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.