Τα μολυσμένα αυγά χτυπούν και την Ιταλία..!! – Γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη

Πολλές γερμανικές κατεψυγμένες ομελέτες με  ίχνη fipronil αφαιρέθηκαν από την αγορά του Μιλάνου, δήλωσε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής. Μολυσμένα αυγά βρέθηκαν ακόμη, και σε δύο ιταλικές επιχειρήσεις.

Ειρήνη Αιμονιώτη
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

Καταψυγμένες ομελέτες που προερχόταν από μια γερμανική εταιρία ,διανεμήθηκαν στην Ιταλία, δήλωσε στις 22 Αυγούστου, ο περιφερειακός διευθυντής, στον ιταλικό Τύπο. Είπε ακόμη, ότι 127 δείγματα από τα συγκεκριμένα προϊόντα, έχουν αφαιρεθεί από την αγορά, και 117 έχουν ήδη, πωληθεί σε καταναλωτές.

Θετική και η Ιταλία με μολυσμένα αυγά.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι τα δύο δείγματα από 114 που αναλύθηκαν, ήταν θετικά στο fipronil. Αυτά τα θετικά δείγματα προέρχονταν από ένα εργαστήριο ζυμαρικών στην επαρχία της Ρώμης, και από ένα κέντρο συσκευασίας αυγών που βρίσκεται στην Ανκόνα, στις ακτές της Αδριατικής.

Η ένωση των ιταλικών αγροτών, αντέδρασε άμεσα, ζητώντας από την κυβέρνηση να δημοσιεύει τον κατάλογο των σχετικών προϊόντων και τον τελικό προορισμό των εμπορευμάτων που εισάγονται από το εξωτερικό, για τη προστασία των καταναλωτών.

Προηγούμενο άρθροΒέροια: Παρουσίαση Βιβλίου ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΜΑΛΑΜΑ, ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΛΕΥΡΙ της Ελένης Προβάτου
Επόμενο άρθροΗ αφαίρεση των αμυγδαλών (αμυγδαλεκτομή) βελτιώνει την ποιότητα ζωής των παιδιών