Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την εποχική γρίπη

Σύσκεψη με αντικείμενο τον «Προγραμματισμό Δράσεων για την εποχική γρίπη στην Ελλάδα 2017-2018» πραγματοποιήθηκε, εχθές, στο υπουργείο Υγείας, υπό τον γγ Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζο και ομάδα επιστημόνων από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θ. Ρόζενμπεργκ, το Ινστιτούτο Παστέρ και στελέχη του υπουργείου.

     Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η σημασία της επιστημονικής και κοινωνικής ευθύνης των επαγγελματιών υγείας για την προστασία τόσο των ιδίων, όσο και των ασθενών τους, μέσω του εμβολιασμού κατά της γρίπης. Έμφαση δόθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης των επαγγελματιών υγείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Αιματολογικά-Ογκολογικά Τμήματα.

     Ο κ. Μπασκόζος σημείωσε ότι για τη στοχοθέτηση της συγκεκριμένης δράσης το υπουργείο θα προωθήσει κάθε δυνατή πρωτοβουλία. Ακόμη, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της επικοινωνίας και της έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού για τον εμβολιασμό, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

         Επίσης, συζητήθηκαν θέματα για την εργαστηριακή επιτήρηση της γρίπης, την έκδοσης οδηγιών για την επιδημιολογική επιτήρησή της σε χώρους υγείας, τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του δικτύου παρατηρητών νοσηρότητας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (sentinel) και την ενεργητική επιτήρηση των σοβαρών περιστατικών της γρίπης αλλά και των συνεπειών αυτής.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Τι ζήτησαν οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή
Επόμενο άρθροΗ Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας βαφτίστηκε «Καταστροφή» από το προεδρείο της Βουλής, καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Χαρακόπουλος