ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας: “Προσπάθεια Οικειοποίησης Νόμου περί αναδοχής”

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Είναι πραγματικά λυπηρό και κυρίως προκλητικό να βλέπουμε εκπροσώπους της Κυβέρνησης να προσπαθούν να οικειοποιηθούν προοδευτικά κοινωνικά νομοσχέδια, όπως ο Ν. 4538/2018 περί αναδοχής και υιοθεσίας που εφαρμόζεται ήδη από τον Απρίλιο του 2019 και να διαστρεβλώσουν με τη στήριξη, για άλλη μία φορά, των «Πέτσινων» ΜΜΕ την πραγματικότητα, όπως χαρακτηριστικά έπραξε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου, κατά την προσφιλή συνήθεια των Υπουργών, των Υφυπουργών κ.λπ. της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ΨΕΥΔΩΣ έκανε λόγο ότι η αναδοχή είναι ένας νέος θεσμός,  ενώ το νομικό της πλαίσιο και η εφαρμογή αυτού υφίστανται ήδη με το Νόμο 4538/2018, τον οποίο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και εφάρμοσε επιτυχώς μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.anynet.gr η οποία  με διαφάνεια καταγράφει όλα τα στάδια μέχρι να οριστικοποιηθεί η αναδοχή.

Τα ψεύδη της είναι τόσο μεγάλα που δεν τόλμησε να δώσει ούτε στοιχεία ούτε απαντήσεις στον ισχυρισμό της ότι έβγαλε 700 παιδιά από τα ιδρύματα, αφού δεν έχει απαντήσει σε σχετική ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με αυτήν τη δήλωσή της. Και η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε να απαντήσει ποτέ.

Ακόμη και η ανακοίνωσή της ότι για πρώτη φορά δίνεται οικονομική ενίσχυση στους αναδόχους γονείς είναι ψευδής, αφού η ενίσχυση αυτή δίνεται παγίως από τα ιδρύματα στους ανάδοχους γονείς από δεκαετίες και ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε τη χορήγησή της πλέον από το κράτος.

Η σχετική ΚΥΑ ήταν έτοιμη στην τελική της μορφή προς έκδοση, όπως καλώς γνωρίζει η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας πριν τις εκλογές του 2019. Χρειάστηκαν στην κυβέρνηση δύο περίπου χρόνια για να την εκδώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατανοεί την τεράστια σημασία του θεσμού της αναδοχής, μιας πράξης ανιδιοτελούς αγάπης, αλτρουισμού και προσφοράς. Απαιτείται όμως επαρκής μια αξιοκρατική στελέχωση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, περιφερειών και κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν η κα Μιχαηλίδου προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον εμβληματικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, φθάνει ο θεσμός της αναδοχής να εφαρμόζεται σωστά και να μην πλήττεται το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού προκειμένου η κυβέρνησης να εμφανίζει άσκοπες και επικίνδυνες «καινοτομίες» (βλ. δήλωση Θεανώς Φωτίου).

Τμήμα Δικαιοσύνης,

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

Κινημάτων και Αλληλεγγύης

Προηγούμενο άρθροΦώφη Γεννηματά στον David Sassoli: “Να μονιμοποιήσει η Ευρώπη το μηχανισμό του ταμείου ανάκαμψης”
Επόμενο άρθροΕρώτηση Δ. Μπιάγκη στους Υπουργούς Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος