Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και δήμων για την εύρυθμη επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας

Οι προϋποθέσεις και τα αναγκαία μέτρα προστασίας και πρόληψης για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων

της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, της γενικής γραμματέως, Αναστασίας Γκίκα και των εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Συμφωνα με το υπουργείο, τα βασικά θέματα που εθίγησαν από την ηγεσία του υπουργείου ήταν ο εξοπλισμός των σχολείων με το απαραίτητο υλικό και τα μέτρα για τον καθαρισμό τους. Ως προς το πρώτο, και σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ένα πρώτο σημαντικό κύμα αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες που θα επαναλειτουργήσουν έχει αποσταλεί από το υπουργείο προς τους δήμους και έχει ήδη παραληφθεί από τους περισσότερους από αυτούς.

Οι δήμοι εχουν αναλάβει τη διανομή των αντισηπτικών στα σχολεία που θα επαναλειτουργήσουν, βάσει του πίνακα κατανομής που τους έχει κοινοποιηθεί. Οι εκπαιδευτικές δομές εξοπλίζονται επιπλέον κατά τα συνήθη από τις Σχολικές Επιτροπές με όλο το αναγκαίο υλικό, όπως κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, κάδους, καθαριστικά και λοιπά αντισηπτικά.

Ως προς τον καθαρισμό των σχολείων, το υπουργείο καθυσήχασε ότι εχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας του ωραρίου. Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών μονάδων. Η κατανομή του προσωπικού για τον καθαρισμό θα γίνει υπ’ ευθύνη των δήμων.

Η κυρία Κεραμέως χαρακτηρισε “καίριο” τον ρόλο των δήμων στην επαναλειτουργία των σχολείων και συνεχάρη τους δημάρχους για την “άμεση ανταπόκριση στις πρωτόγνωρες συνθήκες”, καθώς και για την “άριστη συνεργασία τους με το Υπουργείο Παιδείας στην κατεύθυνση της εύρυθμης επαναλειτουργίας των δομών”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΣημαντική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τις ημέρες της «καραντίνας » – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Σχεδόν 255.000 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο