Συνέλευση Αγροτικού Συλλ. Γεωργών Αλεξάνδρειας: Σήμερα βγαίνουν τα τρακτέρ σε Αλεξάνδρεια και χωριά!!! (βίντεο-δηλώσεις Τ. Λιολιόπουλου)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η κρίσιμη συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας, με θέμα τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας και με την παρουσία του δημάρχου κου Παναγιώτη Γκυρίνη, ανακοινώθηκε η στρατηγική των κινητοποιήσεων των γεωργών της Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με την οργανωτική διεύθυνση μπλόκων γεωργών της Κ. Μακεδονίας.

DSC01146Η απόφαση του Συλλόγου που ανακοινώθηκε είναι η άμεση έξοδος και παράταξη των τρακτέρ στην Αλεξάνδρεια και στις πλατείες των χωριών του Δήμου, από αύριο το πρωί.

Σκοπός είναι η καταμέτρηση των αριθμητικών δυνάμεων σε τρακτέρ των γεωργών της περιοχής μας, για τις περεταίρω κινητοποιήσεις. Τα οχήματα μελλοντικά θα παραταχθούν στον Κόμβο Νησελίου ως χώρο αρχικής συγκέντρωσης, απ όπου θα ενισχύσουν τα σχέδια των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας. Ως πρώτη δράση αναφέρθηκε ο αποκλεισμός των Ευζώνων και του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τη βιωσιμότητά μας και όχι με υπέρμετρες απαιτήσεις… Ζητούμε τον άμεσο διάλογο με την κυβέρνηση στα τρία βασικά θέματα: ασφαλιστικό, φορολογικό, κόστος παραγωγής…Φέτος όμως δεν θα βγούμε βόλτα στο Σύνταγμα και στον ΕΛΓΑ…» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.  Τάσος Λιολιόπουλος, αναφέροντας επίσης χαρακτηριστικά παραδείγματα του πλήγματος που δέχεται ο γεωργικός κλάδος.

Ο πρώην πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μεσαλάς τόνισε ότι φέτος γίνεται διαφορετική διαχείριση του προβλήματος, μετά την περσινή μακρόχρονη (επί 40 περίπου ημέρες) παραμονή του μπλόκου στο Νησέλι η οποία ουσιαστικά αποδείχτηκε άκαρπη. Και αυτό είναι ο άμεσος και ολιγοήμερος αποκλεισμός κομβικών σημείων χωρίς όμως τον αποκλεισμό δρόμων, γεγονός που σίγουρα θα προκαλέσει τη δυσανασχέτηση του υπόλοιπου κόσμου.

DSC01139 1Εν κατακλείδι αναφέρθηκαν τα σημεία όπου από αύριο θα παραταχθούν τα πρώτα τρακτέρ και αυτά είναι στα παλιά Κεραμοποιία Αλεξάνδρειας, στο Πλατύ, Μελίκη, Τρίκαλα, Καβάσιλα και Κορυφή.

Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης συντάχθηκε με τα αιτήματα των αγροτών, προτρέποντας ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να χαρακτηριστεί από διαλλακτικότητα, για να μη συναντήσει την παραμικρή αντίδραση των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων.

Το γενικό κλίμα που επικράτησε στη συνέλευση ήταν πιο ενωτικό από κάθε άλλη φορά, με αποτέλεσμα οι προσεχείς κινητοποιήσεις των γεωργών της Αλεξάνδρειας να διαφαίνονται πιο καίριες και αρκετά πιο ελπιδοφόρες.

Δείτε το βίντεο 1:

Δείτε το βίντεο 2:

Δηλώσεις Τάσου Λιολιόπουλου:

Φωτο:

DSC01124DSC01125DSC01126 1DSC01129DSC01130 1DSC01133DSC01134DSC01139 1DSC01143DSC01144DSC01145DSC01146DSC01148DSC01152DSC01153

Προηγούμενο άρθροΣυνέλευση Εμπορικού Συλ. Αλεξάνδρειας: Προτροπή στους γεωργούς να μην αποκλείσουν δρόμους – (βίντεο-φωτό)
Επόμενο άρθροΣτους 26 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης από τον Οκτώβριο