Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας

Συνεχίζουν τα Ρίχτερ να δονούν την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας και να τρομάζουν τους κατοίκους.

Από τοπική ώρα 05:07:52 – 09:07:58 έχουν γίνει 18 σεισμικές δονήσεις.

Από τις 05:07 πρωινή ώρα σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου ξεκίνησαν απανωτές σεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή που συνέβη στις 05:07:52 τοπική πρωϊνή  ώρα και ήταν εντάσεως 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο μεταξύ των χωριών Πλατάνου – Κλειδίου ( 29,1 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης) και με εστιακό βάθος τα 13,4 χιλιόμετρα. Μετά από αυτό τον σεισμό ξεκίνησε μια σεισμική αλληλουχία με σεισμούς εντάσεως από 2,3 – 3,9 της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής του ΑΠΘ κ. Κώστα Παπαζάχο οι σεισμοί αυτοί προέρχονται από μια ρηξιγενή ζώνη η οποία ξεκινάει από την Περαία Θεσσαλονίκης, περνάει κάτω από τον Θερμαϊκό κόλπο, συνεχίζει κάτω από την λεκάνη του Αξιού ποταμού, φτάνει στην Βεργίνα Ημαθίας και ενώνεται με το ρήγμα του ποταμού Αλιάκμονα. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει συμβεί στο παρελθόν ήταν 5 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον καθηγητή οι σεισμοί γίνονται έντονα αισθητοί στους κατοίκους επειδή έχουν μικρό εστιακό βάθος από 5 – 15 περίπου χιλιόμετρα και δεν εμπνέουν ανησυχία.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη με τον καθηγητή Γεωφυσικής του ΑΠΘ κ. Κώστα Παπαζάχο: https://emvolos.gr/alexandreia-o-kathigitis-apth-kostas-papazachos-mas-mila-gia-ti-seismiki-drastiriotita/

Τα μεγέθη των σεισμών που έγιναν σήμερα 10-8-2020 από τοπική ώρα 05:07:52 – 09:07:58

Τα μεγέθη και ο χάρτης προέρχονται από το: https://www.earthquakes.gr/loc_eq/earthquakes-greece.asp