Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθία: Εκδήλωση -Ομιλία<< Μικρασιατική καταστροφή>>

Πέρασαν 100 χρόνια από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.

Οι επίγονοι μιας Λαμπρής στην Ιστορία της Ανθρωπότητας Πατρίδας πρέπει πάντα να θυμούνται και να αποδίδουν τις τιμές που οφείλουν στα σπουδαία γεγονότα, τις ηρωικές πράξεις, τα εθνικά κατορθώματα του γένους και της φυλής, στα επιτεύγματα των σπουδαίων ανθρώπων της Επιστήμης ,του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, της Τέχνης και της Φιλοσοφίας, που στο διάβα της Ιστορίας αναδείχτηκαν στην Πατρίδα μας και έγιναν διδαχές της Παγκόσμιας κληρονομιάς και του πολιτισμένου Κόσμου.

Μέγιστο όμως Καθήκον μας είναι να μην ξεχνούμε τις τραγωδίες και να διδασκόμαστε από τα λάθη μας.

Η ορθή και σωστή ανάγνωση των λαθών και παραλείψεων της Ιστορίας μας είναι ο φάρος που οδηγεί τις επόμενες γενεές να υπηρετήσουν υψηλά ιδανικά και να κατακτήσουν τις κορυφές της προόδου και του πολιτισμού.

Με αυτό το σκεπτικό ως Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας διοργανώνουμε Την Τετάρτη 07/12/2022 και ώρα 18:30 στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Βέροιας ομιλία με θέμα << Προσεγγίζοντας τη Μικρασιατική καταστροφή 100 χρόνια μετά την εθνική τραγωδία>> με ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α κ. Ιωάννη Ζούκα , επίτιμο Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Παρακαλούμε τα μέλη μας, τους φίλους και τους πολίτες της Ημαθίας να πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση μνήμης που διοργανώνουμε με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγωδία της μικρασιατικής καταστροφής του 1922.

Για το Σ.Ε.Α.Ν Ημαθίας

Ο πρόεδρος

Χρήστος Φράγκος

Προηγούμενο άρθροΑπ. Βεσυρόπουλος: «Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται σήμερα»
Επόμενο άρθροΓ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας: Ανακοίνωση σχετικά με σύλληψη 2 ατόμων για το δυστύχημα σε Δημοτικό σχολείο στις Σέρρες