Συνάντηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντή Γκολιδάκη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα

Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και ειδικός καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης με τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σαυρουπόλεως σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης, ένα ζήτημα που διαχρονικά υποστηρίζει ο Σεβασμιώτατος και αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση για το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Καρατάσιου, αλλά και το νέο Παιδιατρικό νοσοκομείο στο

Φίλυρο, το οποίο υλοποιείται με τη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται στο τέλος του έτους. Ο κ. Γκολιδάκης επανάλαβε την πρότασή του για την ανάγκη κατασκευής στη Θεσσαλονίκη μιας δημόσιας μονάδας αποκατάστασης, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μάς αξίζει και μάς χρειάζεται».

Επίσης συζήτησαν για την ανάγκη επέκτασης του μετρό και προς τα δυτικά της πόλης, με τον κ. Γκολιδάκη να δηλώνει ότι «ουδέποτε στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη έχει βιώσει μια παρόμοια πολυδιάστατη παρέμβαση ως προς τα έργα που δρομολογούνται».

Κατά τη συζήτηση ο κ. Γκολιδάκης εξήρε γενικότερα τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και απένειμε ειδικότερα τα εύσημα στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για την προσπάθεια που κάνει να ενισχύσει τους έχοντες ανάγκη βοήθειας. Συνολικά η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προσφέρει καθημερινά πάνω από 8.000 μερίδες φαγητού.

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Γκολιδάκη για την εκλογή του ως βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την επιθυμία του για μια αγαστή συνεργασία στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Η τοπική δημοκρατία πολύτιμος πυλώνας για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας»
Επόμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αλεξάνδρειας αύριο Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου