Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας – Σλοβακίας κ. Βεσυρόπουλου με την Πρέσβη της Σλοβακίας κα Hanusová

Συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Σλοβακίας, κυρία Marcela Hanusová είχε ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σλοβακίας.

Κατά τη συνάντηση βρέθηκαν στο επίκεντρο οι ενισχυμένες συνεργασίες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των δύο κρατών. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΦ Ιωάννης Πασχαλίδης και ο Γραμματέας της ΚΟΦ Γεώργιος Σταμάτης.

Ο Πρόεδρος της ομάδας φιλίας Ελλάδας – Σλοβακίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη και ενισχυμένη συνεργασία με τη Σλοβακία που βαίνει αναπτυσσόμενη στην ομάδα της Ευρωζώνης, σε μία περίοδο που η Ελλάδα, από τη μεριά της, πορεύεται με αναβαθμισμένη οικονομία, έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις υπάρχουσες συνεργασίες των δύο χωρών, υπό το πρίσμα των επισκέψεων υψηλού επιπέδου στη Σλοβακία κατά την τελευταία διετία, με σύντομη αναφορά στο μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα άμυνας και στις συνέργειες επί ζητημάτων κοινωνικής πολιτικής. Ιδιαιτέρως τονίστηκε η εκατέρωθεν βούληση για επέκταση των κοινοβουλευτικών ανταλλαγών μέσω ομάδων φιλίας και άλλων επιτροπών.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, καταλήγοντας ότι ο συνδυασμός επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και ελληνικά αξιοθέατα προβλέπεται να αποδώσει έτι περαιτέρω στις ήδη ανεπτυγμένες πολιτισμικές και τουριστικές ανταλλαγές. Έμφαση δόθηκε επίσης, στην προσφορά σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και υποστήριξη σχετικών διοργανώσεων. Η Πρέσβης, από τη μεριά της, υπενθύμισε την αδελφοποίηση μεταξύ Καλαβρύτων και της πόλης Νέμετσκα, τη συμμετοχή της χώρας της σε πλήθος εκθέσεων (Filoxenia, Defea), καθώς και την πάντοτε δυναμική συνδρομή σε περιόδους που η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει πυρκαγιές.

Τέλος, η ελληνική αντιπροσωπεία συμφώνησε ότι θα μπορούσαν συντομότατα να δρομολογηθούν οι κοινοβουλευτικές ανταλλαγές. Παράλληλα αναφέρθηκαν στον τομέα του τουρισμού επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Σλοβάκων τουριστών, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τη συνδρομή στην ανάπτυξη του τουρισμού της θρησκευτικής παράδοσης που υποστηρίζεται από ανεκτίμητης αξίας κειμήλια, όπως η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας Σουμελά από τον Πόντο στο Όρος Βέρμιο και το Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο από την Τραπεζούντα. Ειδική αναφορά έγινε για εμβληματικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας που αποτελούν σημείο αναφοράς.

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στην Πολίχνη