Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή τουριστική έκθεση στο Δουβλίνο

Την ανερχόμενη αγορά της Ιρλανδίας προσέγγισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Holiday World Show 2024”, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στο περίπτερο του ΕΟΤ και μαζί με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής παρουσίασε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στην ιρλανδική αγορά.

Υψηλό ενδιαφέρον επέδειξε το κοινό για τις περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας με τις μαγευτικές παραλίες τους, για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Πέλλας, του Δίου και της Βεργίνας με το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, για τον Όλυμπο αλλά και για την πλούσια γαστρονομία και τα εξαιρετικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν, ακόμη, οι επιλογές που προσφέρει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον τομέα της κρουαζιέρας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιρλανδία Μαγδαληνή Νικολάου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιρλανδία Λούης Τηλεμάχου και πλήθος κόσμου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει την παρουσία της σε ανερχόμενες αγορές. Η έκθεση ‘Holiday World Show 2024’ στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται όχι μόνο για τις παραδοσιακές μορφές τουρισμού αλλά και για τα ξεχωριστά, θεματικά προϊόντα που προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Προηγούμενο άρθροΕπίσημη πρώτη του Εκπ. Προγράμματος πρώτων βοηθειών στα σχολεία της Βέροιας
Επόμενο άρθροΑυγενάκης: Επιμένουμε στον διάλογο – Συμμαχία των χωρών του Νότου για αλλαγές στην ΚΑΠ