Επίσημη πρώτη του Εκπ. Προγράμματος πρώτων βοηθειών στα σχολεία της Βέροιας

Επίσημη πρώτη του Εκπαιδευτικού προγράμματος πρώτων βοηθειών της ΔΔΕ Ημαθίας και της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας.

Με τη συμμετοχή 55 μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών , η ομάδα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών της ΔΔΕ Ημαθίας για ένα δίωρο περίπου παρουσίασε θεωρητικά και βιωματικά όλες τις δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής καθώς και άλλα θέματα πρώτων βοηθειών σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κ συμμετείχαν ενεργά σε κάθε δεξιότητα. Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Ημαθίας, κ. Αλατζόγλου χαιρέτισε το ξεκίνημα του προγράμματος μιλώντας για τη σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών από μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων μας.

Την υποστήριξη και την ενθάρρυνση του για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξέφρασε στην ομιλία του και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Βέροιας, κ. Τσιφλίδης Ηλίας καθώς και για τη σπουδαιότητα των σωτήριων μηχανημάτων των απινιδωτών στα σχολεία μας.

Η εκπαίδευση συνεχίστηκε στο 1ο ΓΕΛ στο Πανόραμα και την επόμενη μέρα με μια θερμή φιλοξενία κ  μία άψογη πρακτική προσέγγιση των δεξιοτήτων από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στα άλλα σχολεία ενώ αποτελεί ισχυρή θέληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης,   κ. Κόπτση να υλοποιηθεί και στους γύρω νομούς.

ΒΕΡ ΠΡΩΤ ΒΟΗΘ 230 ΒΕΡ ΠΡΩΤ ΒΟΗΘ 48 ΒΕΡ ΠΡΩΤ ΒΟΗΘ 49ad V ΒΕΡ ΠΡΩΤ ΒΟΗΘ 717

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Υπό κράτηση γαμπρός και πεθερός για το επεισόδιο στο Πρόχωμα
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή τουριστική έκθεση στο Δουβλίνο