Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους: Προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά της Χαλκιδικής, η οποία ιδρύθηκε το 888 μ.Χ. από την Θεοφανώ, σύζυγο του Λέοντα του ΣΤ΄ του Σοφού.

          Το 1522 επισκέφτηκε την περιοχή ο Άγιος Θεωνάς προερχόμενος από το Άγιο Όρος. Βρήκε τη Μονή σε μισοερειπωμένη κατάσταση και αποφάσισε την ανέγερση νέου κτιρίου και την επανεκκίνηση της μοναστικής δράσης της Ιεράς αυτής Μονής.

          Η προσκυνηματική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024. Η αναχώρηση θα γίνει την 07.30 πρωινή από το χώρο του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας. Η άφιξη στο Μοναστήρι θα γίνει γύρω στις 09.00. Με την άφιξή μας θα εκκλησιασθούμε στο καθολικό της  Μονής και, στη συνέχεια, θα γίνει ξενάγηση στους χώρους της πολύ σπουδαίας αυτής Ιεράς Μονής.

          Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μνημείο του Αγίου Παϊσίου, που βρίσκεται στην αυλή της Ιεράς Μονής.

          Επειδή στην περιοχή δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν εστιατόρια ή ταβέρνες για να γευματίσουμε, θα μας οδηγήσει ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου σε κάποιο κατάστημα της περιοχής, αφού συνεννοηθεί από πριν και πληροφορηθεί για την καλή κατάσταση του καταστήματος.

          Μετά το γεύμα θα επισκεφτούμε το Εμπορικό Κέντρο ‘ΚΟΣΜΟΣ’ για να ξεναγηθούμε στα πολύ ωραία καταστήματά του και να πιούμε τον απογευματινό μας καφέ.

          Μέσο μεταφοράς τουριστικό λεωφορείο. Τιμή εισιτηρίου 13 Ευρώ. Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που βρίσκονται παρακάτω.

          Με τη δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε να κατατίθεται και το αντίτιμο του εισιτηρίου.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                    ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

      ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       6944445115

      ΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ                       6983396988

      ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 6989295917

Προηγούμενο άρθροΚοπή Πίτας Σ Ε.Ρ.Β.Α.Ν. 2024
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Η οικογενειοκρατία, η αδιαφάνεια και το ρουσφέτι επικρατούν ακόμη. Χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό παράδειγμα»