Στους αγρότες και τους Δήμους η αρμοδιότητα των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ζητά η ΕΝΠΕ

Όχι οι Περιφέρειες αλλά οι ίδιοι οι αγρότες – αρδευτές να έχουν μέσω των εκλεγμένων τους αντιπροσώπων την αρμοδιότητα της διαχείρισης των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Αυτό πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Όπως είπε ο κ. Αγοραστός οι Περιφέρειες «και σήμερα στέκονται στο πλευρό των ΤΟΕΒ και, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα, χρηματοδότησαν πολλές επενδύσεις τους όπως για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, τις υπογειοποιήσεις αγωγών, τη συντήρηση και αντικατάσταση γεωτρήσεων. ‘Αλλο όμως αυτό και άλλο να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της εποπτείας στις Περιφέρειες, που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει στους Δήμους, όπως άλλωστε ζητεί και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ενώ τη διαχείρισή τους να ασκούν οι ίδιοι οι αγρότες – αρδευτές μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους», σημείωσε.

Προηγούμενο άρθροΓκούτσι – Παρθενώνας και μιζέρια – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Πανδαισία σαλατικών με σαγανάκι, λαδοτύρι και βινεγκρέτ μελιού – TV “E” – Ο Έμβολος χορηγός (βίντεο)