Στο 3ο ΤΕΑΣ στην Αλεξάνδρεια υπηρετεί η όμορφη πιλότος ελικοπτέρου που εντυπωσίασε στην παρέλαση Θεσσαλονίκης

Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Και εκεί που εξελισσόταν η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, κάνουν την εμφάνισή τους και τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού. Αίφνης  μια από τις κάμερες που ήταν τοποθετημένη σε ένα ελικόπτερο UH-1 Huey, μεταδίδει εικόνα από το πιλοτήριο, όπου  εμφανίζεται το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου UH-1H. Τότε έκπληκτος  ο κόσμος βλέπει και θαυμάζει την συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου την Αρχιλοχία Μαρία Ζηρίδου με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη.

maria-ziridouΠολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Αεροπορία Στρατού διαθέτει πλέον εδώ και χρόνια στις τάξεις της και γυναίκες πιλότους οι οποίες μάλιστα τα πηγαίνουν άριστα!  Η όμορφη Θεσσαλονικιά υπαξιωματικός αποφοίτησε από τη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).  Τοποθετήθηκε στην Αεροπορία Στρατού. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει και αυτή στην Αλεξάνδρεια  στον χειρισμό  ελικοπτέρων και πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες.  Αυτή τη στιγμή υπηρετεί  στο 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ως  χειριστής – συγκυβερνήτης ελικοπτέρων.

aeroporia-stratou
Απονομή πτυχίων σε νέους χειριστές ελικοπτέρων. Εδώ βλέπετε άλλη μια γυναίκα πιλότο ελικοπτέρων που παραλαμβάνει από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Βασίλη Τελλίδη το πτυχίο της!

Αποστολή Αεροπορίας Στρατού

Αποστολή του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ), είναι η διεξαγωγή επιχειρήσεων Μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς ή και ανεξάρτητα από αυτά και η εκτέλεση ποικίλων αποστολών Μάχης, υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας, ανεξάρτητα, ή σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρόλος Αεροπορίας Στρατού

Ο ρόλος της Αεροπορίας Στρατού, έτσι όπως διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την απόκτηση των επιθετικών ελικοπτέρων, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα χαρακτηριστικά των ελικοπτέρων και συνίσταται στη διάθεση των απαιτουμένων μέσων τόσο για την αεροκίνηση ικανής δύναμης, όσο και την παροχή άμεσων πυρών σε τόπο και χρόνο για την επίτευξη αποφασιστικού αποτελέσματος. Η ισχύς ΠΥΡΟΣ, η ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ, η ΕΥΚΑΜΨΙΑ και η ΤΑΧΥΚΙΝΗΣΙΑ, τα βασικά χαρακτηριστικά των αεροπορικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού, δίνουν τη δυνατότητα στις Διοικήσεις των επίγειων δυνάμεων , να διεξάγουν αγώνα με καλύτερες προϋποθέσεις και να εφαρμόσουν τις μορφές του ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΕΛΙΓΜΟΥ (ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΗ, ΥΠΕΡΚΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΙΓΜΟ , ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ),που μέχρι σήμερα φαινόντουσαν τολμηρές.

Προσφορά εν καιρώ ειρήνης

Η Αεροπορία Στρατού ποτέ δεν αναπαύεται! Σημαντική είναι και η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις μεταφοράς ασθενών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης, δασοπροστασίας, διάσωσης και σε περιπτώσεις όπου πληγείσες από θεομηνίες περιοχές χρειάζονται άμεσης βοήθειας παρέχει υποστήριξη και ανθρωπιστική βοήθεια.

Προηγούμενο άρθροΟ Δεκάλογος των Μη Τοξικών Σχέσεων
Επόμενο άρθροB΄ ΕΠΣ Ημαθίας (4η αγ) – Αποτελέσματα