Στις κάλπες από σήμερα τα μέλη των επιμελητηρίων για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων

Στις κάλπες θα βρεθούν τις επόμενες μέρες τα μέλη των επιμελητηρίων για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων. Οι εκλογές θα διεξαχθούν μεταξύ 1ης και 17ης Δεκεμβρίου 2017.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΕΒΕΑ, το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας που αριθμεί 105.000 επιχειρήσεις-μέλη θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, και ώρες από 09.00 έως 20.00 στο κτίριο του ΕΒΕΑ, οδός Ακαδημίας 7.  Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά οι εκλογές θα διενεργηθούν την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ και ώρες Παρασκευή, Δευτέρα 08:00 – 19:00 και Σάββατο, Κυριακή 09:00 – 17:00 (Γ. Κασιμάτη 1, Πλατεία Οδησσού) Επίσης, προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων μελών του ΕΒΕΠ οι εκλογές θα διεξαχθούν τις ίδιες ημέρες και ώρες και στο Δήμο Ελευσίνας.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2017 ενώ τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών καλούνται να συμμετάσχουν στις εκλογές που θα διενεργηθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, από τις 09:00 το πρωί μέχρι της 19:00, για την ανάδειξη του νέου 51 μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του επιμελητηρίου.

Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου, από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου, και με τη μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία. Κανείς δεν έχει περισσότερες από μία ψήφους, όσες ιδιότητες κι αν έχει.

Κατάλογος των εγγεγραμμένων μελών εκτίθεται στα επιμελητήρια, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώνονται για το τμήμα κατάταξης και τις τυχόν οικονομικές υποχρεώσεις τους.

 Ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων  πραγματοποιούνται στις 11 Δεκεμβρίου από τις 08:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ., και φέτος θα διεξαχθούν για πρώτη φορά αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Με την ηλεκτρονική ψήφο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους επιχειρηματίες του νομού Κυκλάδων να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ακόμα και σε όσους δραστηριοποιούνται εποχικά και αφήνουν τα νησιά κατά τη χειμερινή περίοδο, και γενικότερα σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, κυρίως στα μέλη του επιμελητηρίου  στα μικρά νησιά που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ