Στην εφορία 5 φορές τον μήνα – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Οι νέες μηνιαίες ρυθμίσεις, μπορεί να διευκολύνουν χιλιάδες φορολογούμενους, ωστόσο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από εκείνους τους οφειλέτες που «κουβαλάνε» και χρέη παλαιότερων ετών.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Με τις νέες μηνιαίες ρυθμίσεις θα υπάρξουν φορολογούμενοι οι οποίοι θα πρέπει να… πηγαίνουν στο ταμείο της εφορίας ακόμη και 5 φορές τον μήνα για να πληρώσουν δόση για τον φόρο εισοδήματος, για τον ΕΝΦΙΑ, για τα «κορωνο-χρέη», για πάγιες ρυθμίσεις των 12 ή των 24 δόσεων και για την 120άρα. Μάλιστα εάν κάποιος δεν πληρώνει ή δεν ρυθμίσει τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις βγαίνει αυτομάτως και από την μεγάλη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ταυτόχρονα οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποπληρώνουν τόσο τις δανειακές όσο και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Όπως επισημαίνουν φοροτεχνικοί «η μετάθεση των φορολογικών υποχρεώσεων δίνει μια πρόσκαιρη ανάσα σους οφειλέτες, οι οποίοι πρέπει να τηρούν την καταβολή των δόσεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να κληθούν κάποια στιγμή να πληρώσουν άπαξ τις υποχρεώσεις».