Σπιτικά Κορν Φλέικς από αγνά υλικά! – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Τι θα λέγατε να φτιάχναμε νόστιμα Κορν Φλέικς σπιτικά για να απολαμβάνουμε το πρωινό μας οικονομικά αλλά  και υγιηνά;

 

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Θα χρειαστούμε

1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

1/2 φλυτζάνι φριγανιά τριμένη μαύρη

1/3 φλυτζανιού ψιλοαλεσμένο αμύγδαλο ή άλλοι ξηροί καρποί

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού

1/3 φλυτζανιού γάλα

1/4 φλυτζανιού νερό

 

Εφαρμογή

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ζύμη
  • Στον πάγκο απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε την ζύμη, μετά καλύπτουμε τη ζύμη με ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα πολύ λεπτό φύλλο
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη και μεταφέρουμε το φύλλο σε ταψί.
  • Το ψήνουμε στο φούρνο για 10΄
  • Όταν το φύλλο έχει με τραγανές άκρες είναι έτοιμο να το βγάλουμε από το φούρνο
  • Όταν κρυώσουν τα φύλλα τα κόβουμε σε κομματακια με το χέρι ήμε ψαλίδι ή με φόρμα κοπής κουπ
  • Ξαναψήνουμε τα Κορν Φλέικς αφού τα απλώσουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 120C για 20΄περίπου
  • Φυλάσονται σε γιάλινο ή σε μεταλλικό κουτί για μεγάλο χρονικό διάστημα

Για πιο νόστημα Κορν Φλέικς μπορείτε να προσθέσετε, κομματάκια σοκολάτας, ινδική καρίδα, σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα.

Προηγούμενο άρθροΟι μαμάδες γιορτάζουν φέτος στον δρόμο την «Ημέρα της Μητέρας»
Επόμενο άρθροΈχασε την μάχη με την ζωή και ο μηχανοδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε – Απολογισμός 3 νεκροί και 10 τραυματίες