Σοβαρά τώρα κύριε υπουργέ και δικαστές; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ήταν απόγευμα Πέμπτης,29 Οκτωβρίου 2020, όταν στα δημοσιογραφικά γραφεία έφτασε φωτογραφικό υλικό με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη να έχει κρεμασμένη μια πινακίδα στο λαιμό του , που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»! Φρικιαστική εικόνα, ειδικά για μια ευνομούμενη χώρα και δη μέσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η φωτογραφία σε κλάσματα δευτερολέπτου έκανε τον γύρο του διαδικτύου με ανάλογα σχόλια. Έφτασε στις εσχατιές της Ελλάδας, αλλά και σ’ όλο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ένας κορυφαίος πανεπιστημιακός δάσκαλος –και πολλοί άλλοι μαζί του- είναι όμηροι αντιεξουσιαστών και όχι μόνο, καταληψιών.

Προσωπικά ένιωσα ανείπωτη ντροπή από την πράξη και την εικόνα. Κι εγώ, όπως τόσοι και τόσοι πολίτες αποτυπώσαμε στη μνήμη μας την αποκρουστική εικόνα του διαπομπευόμενου πανεπιστημιακού δάσκαλου, που έκανε το έγκλημα να αντισταθεί στον φασισμό των αντιεξουσιαστών και λοιπών … αλληλέγγυων και στην ανομία των καταλήψεων.

Ας μη ξεχνάμε όμως, ότι αυτή την ανομία των καταλήψεων την επιβράβευσε η ελληνική κοινωνία, φτάνοντας στο σημείο να εκλέξει πρωθυπουργό έναν πρώην καταληψία. Ας μη ξεχνάμε επίσης, ότι κοτζάμ πρόεδρος της Βουλής, ο Αριστερός Βούτσης, κατέστησε την Αστυνομία υπηρεσία διανομής συλληφθέντων ανόμων. Όχι μόνο τους ελευθέρωσε, μα έκανε και τα περιπολικά… ταξί για να τους μεταφέρουν στα… σπίτια τους!

Τότε λοιπόν, με τον πρύτανη όμηρο των αντιεξουσιαστών και τη θλιβερή εικόνα να κάνει τον γύρο του κόσμου, η κυβέρνηση επικήρυξε με 100 χιλιάδες ευρώ, όσους προέβησαν στην αποτρόπαια πράξη. Θυμάμαι είχε γίνει χαμός με Αριστερούς βουλευτές και μη, να διαμαρτύρονται και να εγκαλούν την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει μεθόδους άγριας δύσης. Ουδείς τους είχε απαντήσει ότι άγρια δύση περασμένων αιώνων ήταν η ομηρία και διαπόμπευση του πρύτανη και δη με υψωμένη… επαναστατική γροθιά….

Μπορεί  όμως,  να είναι κάποιος Αριστερός και να κάνει επανάσταση καθημερινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και βλάκας. Έτσι, μπροστά στα εκατό χιλιάρικα, κάποιοι κατέβασαν προσωρινά την υψωμένη γροθιά και έβαλαν το χέρι στη τσέπη για να τη γεμίσουν…. Συνελήφθησαν λοιπόν οκτώ άτομα και παραπέμφθηκαν με κακουργηματικές κατηγορίας.

Όμως στην Ελλάδα, κάθε θαύμα κρατά ελάχιστα. Έτσι, πέντε εξ αυτών απαλλάχθηκαν με βούλευμα! Οι δε τρεις παραπέμφθηκαν σε δίκη για  … πλημμελήματα! Δηλαδή χάδι!

Σοβαρά τώρα; Σοβαρά κύριε Φλωρίδη; Σοβαρά κύριοι δικαστές; Προέβησαν σε μια πράξη με κακουργηματικά χαρακτηριστικά που έκανε τον γύρο της υφηλίου και τελικά θα κάνουν μια βόλτα στο δικαστήριο (αν κάνουν) για να πάνε μετά στα σπίτια ή στα στέκια τους;

Σοβαρά τώρα, αυτό είναι κράτος Δικαίου; Είναι Δίκαιο να κλείνουν οι δικαστές το μάτι στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ευνομίας και ουσιαστικά να τους αφήνουν ασύδοτους; Είναι λογικό να κλείνουν το μάτι σε όσους σκέφτονται  ή επιθυμούν να γιαουρτώνουν και να διαπομπεύουν τους μη αρεστούς μέσα στα πανεπιστήμια;

Τι γίνεται άραγε, Γιώργο Φλωρίδη; Έτσι θα μπει τάξη; Και ποιος πανεπιστημιακός θα προχωρά πια στην τήρηση της ευνομίας, όταν χαϊδεύεται η ανομία; Και, γιατί η ….δημοκρατία των αντιεξουσιαστών, αλληλέγγυων και άλλων Αριστερών να μη … ξεβρακώσει αύριο άλλον πρύτανη ή δάσκαλο, όταν οι συνέπειες είναι απειροελάχοστες;

Θα ήταν χρήσιμες οι απαντήσεις. Όπως κι οι ενέργειες ουσίας.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 3 Μαρτίου 2024
Επόμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: Προσερχόμαστε στο διάλογο με την Τουρκία με αυτοπεποίθηση, σύνεση και ορθή αντίληψη των γεγονότων