Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ. ΩΣ ΕΔΩ!

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών.

Αυτές οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη.

Στον βωμό αυτής της εγκληματικής κρατικής πολιτικής, καθώς και στον βωμό των κερδών του επενδυτή, θυσιάζονται οι αναγκαίοι όροι για ασφαλείς και σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές, αφού αντιμετωπίζονται συστηματικά ως «κόστος».

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές αφού:

• Αυτές βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την “άγονη γραμμή” Αθήνα Θεσσαλονίκη!!

• Στο πλαίσιο αυτής της εγκληματικής πολιτικής απολύθηκαν εργαζόμενοι , επιβλήθηκαν ελαστικές σχέσεις εργασίας και εντατικοποίηση σε όσους απέμειναν.

• Πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων καθώς λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από την κινητοποίηση του σωματείου μας μαζί με άλλα σωματεία για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, στο σταθμό τραίνων της Θεσσαλονίκης!

Οι εργαζόμενοι μέσα από τα Συνδικάτα μας μπορούμε να παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, αλλά να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα για να μην σακατεύεται κανείς, να χάνει τη ζωή του στον 21ο αιώνα για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων, που αδιαφορούν για τη ζωή και την ευημερία μας.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/3 – 11:00 π.μ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΒΕΡΟΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΝΑΟΥΣΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ

Προηγούμενο άρθροΕργασίες καθαρισμού της κεντρικής νησίδας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΠαράταση αιτήσεων στο πρόγραμμα εργαζόμενων