Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας: 24ωρη Απεργία 16/3

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 16/3 10:30πμ

στην Πλατεία Δημαρχείου

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Οι εργαζόμενοι ο λαός μας και η νεολαία την προηγούμενη βδομάδα έδειξαν τη δύναμη τους. Μετέτρεψαν τη θλίψη σε οργή. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει η οργή μας αγώνας!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Ένοχοι είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις τους που για λογαριασμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σμπαραλιάζουν τις ζωές μας. Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο

  • Οι συνάδελφοι μας οι ντελιβεράδες σκοτώνονται κάθε χρόνο κατά δεκάδες, βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους με ζέστη και με κρύο πάνω χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για μισθούς πείνας, χωρίς ασφάλιση.
  • Μας ζητάνε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα δουλεύοντας χωρίς ασφάλιση για 200 ευρώ, για να πλουτίζουν οι επιχειρηματίες και τα δουλεμπορικά γραφεία όπως η MAN DYNAMIC που διαφημίζει ο ίδιος ο υπουργός ανάπτυξης ως φάρμακο στην ανεργία.
  • Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν να τα φέρουν βόλτα με τα ωράρια λάστιχο, το σπαστό, την δουλειά τις Κυριακές, για ψίχουλα χωρίς ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας
  • Οι εργαζόμενοι στα σουπερ- μάρκετ σακατεύονται, δουλεύουν με άθλιες συμβάσεις  όλα αυτά τα χρόνια που οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν κάθε χρόνο κάνουν και νέο ρεκόρ τζίρου.12 δισεκατομμυριά έβγαλαν για το 2022 όσο οι εργαζόμενοι παλεύουν για το ψωμί και για το γάλα με τα «κοροϊδία» pass της κυβέρνησης.
  • Οι συνάδελφοι μας στις μεταφορικές δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ παραπάνω, δουλεύοντας με άθλια ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες αυτά τα χρόνια που όλες αυτές εταιρείες έκαναν ρεκορ και κερδών έφτασαν μέχρι και σε απόλυση μωρομάνας που κάτω από την παρέμβαση του σωματείου πάρθηκε πίσω.
  • Οι συναδέλφισσες μας στα νοσοκομεία δόθηκαν στους εργολάβους που χρυσοπληρώνονται από κρατικό χρήμα κάνοντας σκόντο στις παραγματικές ανάγκες μας για τα να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα αλλά Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη Χώρα:

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, γινόμαστε μέλη του με ενεργή συμμετοχή στη ζωή και τη δράση. Γιατί αν δεν έμπαιναν τα σωματεία μπροστά δεν θα γινόταν ο θρήνος ΟΡΓΗ και θα αναζητούσαμε «ατομικές ευθύνες και ανθρώπινα λάθη!»

Τη Πέμπτη Απεργούμε, γιατί τα σωματεία όπως των σιδηροδρομικών, ακόμα και λίγες μέρες πριν το προμελετημένο έγκλημα προειδοποιούσαν και αγωνιζόντουσαν για να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιβατών. Για να γυρνάμε ασφαλείς στα σπίτια μας!

Τη Πέμπτη Απεργούμε για να μην « πάμε και όπου βγει» στα εργοστάσια, στα Νοσοκομεία, τα σχολειά των παιδιών μας, τα μεταφορικά μέσα. Για τη ζωή που μας αξίζει με σύγχρονα δικαιώματα, συνθήκες ασφαλείας και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας

Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!

2023 03 16 Αφίσα Απεργία

Προηγούμενο άρθρο“ΕΡΑΣΜΟΣ” Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης: Ευχαριστήριο για την δωρεά της κ. Αγγελικής Τσιαβού
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του δικηγόρου Ιωάννη Παπαγιάννη στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ για τους πλειστηριασμούς