Σοφία Υφαντίδου: Μια ηλιαχτίδα του αθλητισμού σύμμαχος του Απόστολου Τζιτζικώστα. – βίντεο

Ένα από τα ισχυρά “όπλα” στη φαρέτρα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, είναι η κορυφαία αθλήτρια του επτάθλου Σοφία Υφαντίδου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

Χρόνια στη μάχη των στίβων η χαρισματική Σοφία, έχει αμέτρητες συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις. Κάτοχος ολυμπιακού ρεκόρ ακοντισμού στο έπταθλο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου του 2012 (56.96 μέτρα), 8η πανευρωπαϊκή θέση στο έπταθλο το 1996 με 6.025 βαθμούς, συμμετοχές σε δύο ολυμπιάδες, σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και τέσσερα πανευρωπαϊκά, κατατάσσεται στο πάνθεον των Ελληνίδων αθλητριών του κλασικού αθλητισμού. Κατέχει επίσης την 4η επίδοση όλων των εποχών στον ακοντισμό (59.23 μέτρα) και τη 2η πανελλήνια επίδοση όλων των εποχών με 6.113 βαθμούς στο Έπταθλο, ενώ τέλος έχει στεφθεί επτά φορές πανελληνιονίκης του Επτάθλου.

Εκτός όμως όλων των παραπάνω που συνθέτουν ένα πλούσιο αθλητικό βιογραφικό, η Σοφία Υφαντίδου δίνει ακόμη ένα σπουδαίο αγώνα. Θέλοντας να εξωτερικεύσει την αγάπη της για τον τόπο της και τον αθλητισμό, τάσσεται πιστή σε έναν αγώνα πολιτικού στίβου διπλά στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και το συνδυασμό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Εμείς, λίγο πριν την τελική εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, βρήκαμε την κορυφαία Βεροιώτισσα αθλήτρια στην καθημερινή της προπόνηση και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί της. Θέμα η υποψηφιότητά της Στην Κεντρική Περιφέρεια.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Συνέντευξη της Μάχης Βαρδάκα, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου του Μιχάλη Χαλκίδη. – βίντεο.
Επόμενο άρθροΠλατύ: Προεκλογική ομιλία του Αργύρη Πανταζόπουλου στο Πλατύ – Δείτε Βίντεο – φωτο