Σίσσυ Νίκα: Το Δίκτυο Προστασίας Αυτόχθονων Αγροτικών Ζώων Αμάλθεια συμμετέχει στην έκθεση Zootechnia 2025

Το Δίκτυο Αμάλθεια είναι το Δίκτυο Προστασίας Αυτόχθονων Αγροτικών Ζώων που ιδρύθηκε το 2006 με στόχο την διατήρηση, προστασία και ανάδειξη όλων των Ελληνικών αυτόχθονων φυλών αγροτικών και οικόσιτων ζώων.

Αποτελεί ένωση φυσικών και νομικών προσώπων με ανάλογους σκοπούς και λειτουργεί σε μη κερδοσκοπική βάση.

Το Δίκτυο Αμάλθεια αποτελεί τον εθνικό εταίρο της πανευρωπαϊκής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης SAVE Foundation (Safeguard Agricultural Varieties in Europe) και ενεργεί ως εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.

Ακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία του Ελληνικού κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Διεθνών Συνθηκών που δεσμεύουν την χώρα οι οποίες αφορούν την αγροτική βιοποικιλότητα, την διατήρηση των γενετικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ευζωία του ζωικού κεφαλαίου.

Η Αμάλθεια υλοποιεί ποικίλες δράσεις προς την εκπλήρωση των στόχων της.

Φέτος όπως και κάθε χρονιά από την ίδρυσή της η Αμάλθεια θα συμμετέχει στην έκθεση Zootechnia 2025, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Αμάλθεια θα βρίσκεται στο κτήριο 16 – περίπτερο 32, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2025.

Στελέχη του Δικτύου θα υποδέχονται επισκέπτες αλλά και τα ΜΜΕ για να τους ενημερώσουν αλλά και να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες από αυτούς.

Σημαντικές πληροφορίες από επαφές στο περίπτερο της Ζωοτεχνίας οδήγησαν σε σημαντικές δράσεις και συνεργασίες.

Αμάλθεια

Η πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση της Αμάλθειας 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες φυλές της πατρίδας μας σε αφίσες και εικόνες ενώ θα διατίθεται και σχετικές εκδόσεις οι οποίες παρουσιάζουν την αγροτική βιοποικιλότητα της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο της Αμάλθειας « Ελληνικές Φυλές Ζώων-Ένας Κρυμμένος Θησαυρός» το οποίο περιέχει όλες τις φυλές και τους πληθυσμούς και το οποίο εκδόθηκε με την συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τη γενική επιμέλεια των κειμένων και της έκδοσης είχε η «δική μας» δημοσιογράφος Σίσσυ Νίκα.

Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε και να σας ξεναγήσουμε στον πλούσιο κόσμο του ζωικού μας κεφαλαίου.

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκαν τα Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από τις βροχοπτώσεις του 2024 σε καλλιέργειες των Δ/Κ Ξεχασμένης και Επισκοπής
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ»