Σήμερα η καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών, που υπέστησαν ζημιές τον Ιούλιου του 2017

Σήμερα θα καταβληθούν τα 8,5 εκατ. ευρώ των ενισχύσεων μέσω της διαδικασίας de minimis στους παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Λάρισας και Φλώρινας, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις τον Ιούλιο του 2017, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

     «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς, καταβάλλοντας σήμερα αποζημιώσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για τις ζημιές που υπέστησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις» δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου και συμπλήρωσε: «Στο πλαίσιο της υφιστάμενης δημοσιονομικής κατάστασης εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, ώστε να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της απώλειας του εισοδήματος των παραγωγών».

     Οι ενισχύσεις αφορούν ζημιές που σημειώθηκαν σε εκτάσεις 94.412 στρεμμάτων καλλιεργειών ροδάκινων (επιτραπέζιων και βιομηχανικών) και νεκταρινιών στις προαναφερόμενες περιοχές.

     Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου, το ύψος των αποζημιώσεων ανέρχεται για τα επιτραπέζια ροδάκινα στα 115 ευρώ ανά στρέμμα, για τα βιομηχανικά ροδάκινα στα 65 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ για τα νεκταρίνια η ενίσχυση ορίζεται σε 120 ευρώ ανά στρέμμα.

     Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες και έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης, ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2017 και διατηρούν τουλάχιστον 0,1 εκτάρια (ha) ροδάκινων (επιτραπέζιων ή και βιομηχανικών) ή και νεκταρινιών.

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας: Νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Μπουκλάς – Προπονητής ο Σάκης Παγγούρας
Επόμενο άρθροAυτοκίνητο: Παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πληροφόρησης Innovision Cockpit, του VW Touareg