Σημεία ομιλιών Νίκου Χριστοδουλάκη, επικεφαλής in Social και Ηλία Κικίλια, γραμματέα τομέα ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

*Νίκος Χριστοδουλάκης: Η σοσιαλδημοκρατία είναι η απάντηση στην κρίση

Ο Επικεφαλής του In Social, πρώην Υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την ανάθεση της σύνταξης του προγράμματος του Κινήματος.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να οργανωθεί μια δημοκρατική αλλαγή, η οποία θα βάλει τα θεμέλια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, έτσι ώστε να διασφαλίσει μια μακροχρόνια συνοχή στην κοινωνία και ταυτόχρονα θα την εξοπλίσει με όλα τα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις διεθνείς προκλήσεις», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Σημείωσε δε ότι «σήμερα η απάντηση αυτή μπορεί να είναι η Σοσιαλδημοκρατία», υπογραμμίζοντας ότι η προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ «επιχειρεί να απαντήσει στις μεγάλες κρίσεις, οι οποίες ταλάνισαν τη χώρα τη τελευταία δεκαετία», αναφερόμενος στην οικονομική, την υγειονομική και γεωπολιτική κρίση.

«Πρέπει να απαντήσουμε στη σημερινή κρίση και να στηρίξουμε την κοινωνία, εκεί που έχει την περισσότερη ανάγκη», επισήμανε ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα του πως «στις εκλογές θα είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε τη ψήφο του ελληνικού λαού και να στρατευθεί μαζί μας για να πετύχουμε όχι μόνο την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κρίσης, αλλά και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε να δώσουμε αισιοδοξία στη νέα γενιά».

*Ηλ. Κικίλιας: Απαντάμε στον ζόφο με πραγματική πολιτική

Για την ανάγκη οργάνωσης ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου επ’ ωφελεία του κόσμου της εργασίας και επεξεργασίας μιας σύγχρονης πολιτικής ταυτότητας με κεντρικά στοιχεία την αξιοπρέπεια για τους πολίτες και την αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έκανε λόγο στην παρέμβασή του ο Γραμματέας του τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ηλίας Κικίλιας.

«Απαντάμε στον ζόφο των τελευταίων ημερών με πραγματική πολιτική και με τις προγραμματικές μας θέσεις», ανέφερε ο κ. Κικίλιας. Προσδιορίζοντας τον κόσμο της εργασίας, τις νέες γενιές, τη μικρή και μεσαία τάξη ως κινητήρα της οικονομικής και κοινωνικής προκοπής, εστίασε στους τρεις άξονες που θα τον θέσουν και πάλι σε κίνηση.

«Σήμερα ένα πολύ μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας αισθάνονται ότι βρίσκονται εκτός των τειχών της κοινωνίας, που νιώθουν ότι ισορροπούν σε ένα σχοινί δίχως δίχτυ ασφαλείας, ότι η ζωή τους απειλείται σε έναν κόσμο χαοτικών ανισοτήτων».

Ξεκαθάρισε πως για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, η οικονομική ανάπτυξη, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις, η ανταγωνιστικότητα, η καινοτομία και η παραγωγικότητα δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά το μέσο και το όχημα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης, της μείωσης των ανισοτήτων, την προστασία των αδυνάμων και την αναγέννηση της ελπίδας για τις νέες γενιές.

Προηγούμενο άρθροΓραφείο Τύπου της ΝΔ – Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ στη Νέα Δημοκρατία
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Το δικό μας Κοινωνικό Συμβόλαιο για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση