Σιέρα Λεόνε: Στους 461 οι νεκροί από τις πλημμύρες, αγνοούνται ακόμη 600 άνθρωποι

Στους 461 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την κατολίσθηση λάσπης που έθαψε μια ολόκληρη συνοικία στη Φριτάουν, την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, όπως έγινε γνωστό σήμερα από έναν εκπρόσωπο του νεκροτομείου της πόλης.

Οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους και ανασύρουν ακόμη πτώματα θαμμένα στη λάσπη. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και 156 παιδιά.

“Μας φέρνουν ακόμη πτώματα”, είπε η πηγή αυτή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. Το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκαν άλλοι έξι νεκροί στο Ρίτζεντ, την περιοχή που επλήγη περισσότερο, ενώ σήμερα βρέθηκε άλλος ένας σε μια παραλία.

Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάποιον επίσημο απολογισμό. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό όμως, περισσότεροι από 600 άνθρωποι αγνοούνται.

Η κατολίσθηση που σημειώθηκε την Δευτέρα ήταν μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη Σιέρα Λεόνε, μόλις έναν χρόνο αφότου η χώρα άρχισε να συνέρχεται από την επιδημία του Έμπολα που σκότωσε 4.000 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος Έρνεστ Μπάι Κορόμα παρέστη την Πέμπτη στην ομαδική ταφή πολλών θυμάτων, σε ένα κοιμητήριο έξω από τη Φριτάουν όπου έχουν ενταφιαστεί και πολλά θύματα του Έμπολα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτο: Ήθελε και μαύρο σκλάβο η κυρία…
Επόμενο άρθροΔήλωση της εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ. Μανταλένας Παπαδοπούλου για την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη