Σερβία: Στρατιώτες διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση στην χώρα

Περίπου 1.000 Σέρβοι στρατιώτες και υποστηρικτές των αιτημάτων τους συμμετείχαν στην άνευ προηγουμένου διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς τους και τις κακές συνθήκες εργασίας, μετέδωσαν σερβικά ΜΜΕ.

Αυτή η διαδήλωση, που έγινε μπροστά από το υπουργείο Άμυνας, οργανώθηκε από το συνδικάτο των ενόπλων δυνάμεων και την υποστήριξαν και συνδικαλιστικές ενώσεις της αστυνομίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

«Εάν ένας Σέρβος στρατιώτης δεν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του (…), υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε ο Νόβιτσα Άντιτς, ο επικεφαλής των συνδικαλιστών, όπως μετέδωσε το Tanjug.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, τα ¾ και πλέον του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων έχουν μισθολογικές απολαβές κατώτερες σε σύγκριση με εκείνες του μέσου όρου στη Σερβία που ισοδυναμούσαν με 370 ευρώ τον Οκτώβριο.

Χίλιοι άνθρωποι εγκατέλειψαν τις ένοπλες δυνάμεις φέτος εξαιτίας των χαμηλών μισθών και των κακών συνθηκών εργασίας, υπογράμμισε ο Νόβιτσα Άντιτς.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σερβικές σημαίες, κατευθύνθηκαν προς το προεδρικό μέγαρο όπου άφησαν μια επιστολή προς τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, που είναι επίσης και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ζητώντας του να «τους προστατεύσει».

Ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε δηλώσει την αντίθεσή του για αυτήν την κινητοποίηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μόλις 200 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων συμμετείχαν στην διαδήλωση.

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ Μελίκης-ΑΓΣ Ιωαννίνων 81-68 Θρίαμβος της Μελίκης, σοβαρός τραυματισμός του Γεωργίου των Ιωαννίνων. (βίντεο-φωτό)
Επόμενο άρθροΣτην Κούβα μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση προς τιμήν του Φ. Κάστρο