Σε συναγερμό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντr. Μακεδονίας καθώς αναμένεται χιονόπτωση το βράδυ στην Κεντρ. Μακεδονία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς από απόψε θα ξεκινήσει χιονόπτωση, ανέφερε σήμερα από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι ο χιονιάς έρχεται μετά από πολυήμερο ολικό παγετό.

   Ειδικά για τους οδηγούς είπε ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες, ενώ επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση για να διασφαλιστεί ότι δεν θα κλείσει κανένας δρόμος και τουλάχιστον οι βασικές οδικές αρτηρίες θα μείνουν ανοιχτές για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας.

    Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι τις προηγούμενες τέσσερις μέρες η περιφέρεια και η χώρα αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες συνθήκες καθώς όπως είπε, τέτοιου είδους θερμοκρασίες έχουμε να δούμε τουλάχιστον 40 χρόνια σύμφωνα με τους ειδικούς. “Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στενή συνεργασία και των 38 δήμων της περιοχής, κατορθώσαμε όχι μόνο να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς αλλά να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα ατυχήματα, παρότι ήταν ολικός ο παγετός με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι τους -17 και -18 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές” πρόσθεσε.

      Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε εξάλλου ότι η νέα χρονιά βρίσκει την Περιφέρεια με νέο οργανισμό από τις 4 Ιανουαρίου καθώς ο οργανισμός έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και τόνισε: “είμαστε η πρώτη περιφέρεια της χώρας που προχωρά σε μια τέτοια δομή”. Εκτίμησε ότι με την εξέλιξη αυτή θα μειωθεί η γραφειοκρατία και οι χρόνοι εξυπηρέτησης του κοινού και θα βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών ενώ θα υπάρξει νέα αναπτυξιακή λογική, χάρη στην ίδρυση αυτοτελούς διεύθυνσης τουρισμού, τμήματος προώθησης αγροτικών προϊόντων και αυτοτελούς διεύθυνσης επιχειρηματικότητας που θα λειτουργήσει ως υπηρεσία μια στάσης για υποψήφιους επενδυτές.

   Με αφορμή το θάνατο του Μιχάλη Σπυριδάκη, προέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών νομαρχιακού συμβούλου ο περιφερειάρχης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Στην προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντος αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βασίλης Ρέβας.

Προηγούμενο άρθροΝέα παράταση στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, από 30 έως 49 ετών
Επόμενο άρθροΕυρώπη: Τουλάχιστον 38 νεκροί από το κύμα ψύχους