Σε κακούργημα μετατρέπεται η ποινή της κλοπής υλικών στον τομέα των συγκοινωνιών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά την διάρκεια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εξήγγειλε ότι «η κλοπή υλικών, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, θα επανέλθει στον κακουργηματικό χαρακτήρα».

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσιάρας δήλωσε:
«Η υποβίβαση της ποινής για κλοπή υλικών, που προφανώς έχουν ιδιαίτερο ρόλο και αφορούν στην ασφάλεια των συγκοινωνιών, εν προκειμένω των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, από κακούργημα σε πλημμέλημα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί με βάση το τι εξελίχθηκε με τον ποινικό νόμο του 2019.
Η κυβέρνηση προτίθεται να αυστηροποιήσει την ποινή. Πλέον η κλοπή υλικών, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, θα επανέλθει στον κακουργηματικό χαρακτήρα και βεβαίως για θέματα και ζητήματα που αφορούν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, όταν μιλάμε για ατυχήματα ή δυστυχήματα που συμβαίνουν σε σιδηροδρομικές και όχι μόνο συγκοινωνίες, προφανώς θα αντιμετωπίζονται με το μέγιστο της ποινής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕξέδιδαν 14χρονη που διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη – Τι ισχυρίζονται τα τρία άτομα που συνελήφθησαν
Επόμενο άρθροΚίνα – Ρωσία: Σι και Πούτιν τονίζουν ότι ο «υπεύθυνος διάλογος» είναι η λύση για την κρίση στην Ουκρανία, μεταδίδουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης