Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Γεωργίας Οικονομίδου και Κυριάκου Φουλίδη

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Γεωργίας Οικονομίδου και Κυριάκου Φουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.Νικόλαο Λιακόπουλο την Τρίτη 31/01/2023.

 

Η συνάντηση, που χαρακτηρίστηκε από εγκαρδιότητα, αποτέλεσε ευκαιρία να διερευνηθούν πιθανές συνεργασίες του Περιφερειακού Τμήματος του ΣΚΛΕ Κεντρικής Μακεδονίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ συζητήθηκαν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα όπως η παιδική προστασία και η αστεγία, τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου των Κοινωνικών Λειτουργών στον τομέα της πρόληψης.

Οι εκπρόσωποι του Σ.Κ.Λ.Ε. ενημέρωσαν τον Γ.Γ. για τα πάγια αιτήματα του κλάδου των Κοινωνικών Λειτουργών σχετικά με τη στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, για το ενιαίο δημόσιο σύστημα παιδικής προστασίας κ.α., ενώ εξέφρασαν την προσδοκία για τη συνδρομή του Δήμου στις δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος, που διαμορφώνονται στο πλαίσιο ενός ολιστικού μοντέλου.

Επισημαίνεται ότι στις 19/01/2023 ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε διαθέσει την αίθουσα εκδηλώσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» για τη συνάντηση ανοιχτής διαβούλευσης του ετήσιου σχεδίου δράσης του Περιφερειακού Τμήματος του Σ.Κ.Λ.Ε..

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Προηγούμενο άρθροΦρόσω Καρασαρλίδου: Καταστροφικές οι επιλογές της κυβέρνησης για Βιομηχανία Ζάχαρης & τευτλοκαλλιέργεια
Επόμενο άρθροΕγκαίνια περιοδικής εικαστικής έκθεσης στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας