Το ψαράκι είναι απαραίτητο και πολύ ωφέλιμο στη διατροφή όλων των ηλικιών. Είναι καλό να υπάρχει στο τραπέζι μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Σας δίνω λοιπόν μια συνταγή και ένα ταξίδι στο χρόνο, αφού το έκανε πάντα η μάνα μου η Μικρασιάτισσα και τώρα πήρα την σκυτάλη εγώ.
Σαρδελίτσες σαγανάκι για τσιπουράκι
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Σαρδέλες
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιών ή χυμό εμπορίου
Αλάτι
Ρίγανη
Μαϊντανό
(Νερό καθόλου)
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε λοιπόν.
Τα τοποθετούμε όλα μαζί τα ψάρια στο τηγάνι να μισοσκεπαστούν και βράζουμε μέχρι να απορροφήση το ζουμί τους – (δεν χρειάζονται γύρισμα).
Αφού απορροφήσουν το ζουμί τους τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με τσιπουράκι ή συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο μας.
Καλή σας απόλαυση.