Σαρδελίτσες σαγανάκι για τσιπουράκι – Σπέσιαλ συνοδευτικό!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Το ψαράκι είναι απαραίτητο και πολύ ωφέλιμο στη διατροφή όλων των ηλικιών. Είναι καλό να υπάρχει στο τραπέζι μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Σας δίνω λοιπόν μια συνταγή και ένα ταξίδι στο χρόνο, αφού το έκανε πάντα η μάνα μου η Μικρασιάτισσα και τώρα πήρα την σκυτάλη εγώ.

Σαρδελίτσες σαγανάκι για τσιπουράκι 1

Σαρδελίτσες σαγανάκι για τσιπουράκι

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Σαρδέλες

Ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιών ή χυμό εμπορίου

Αλάτι

Ρίγανη

Μαϊντανό

(Νερό καθόλου)

Σαρδελίτσες σαγανάκι για τσιπουράκι 2

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε λοιπόν.

Σαρδελίτσες σαγανάκι για τσιπουράκι 5

Τα τοποθετούμε όλα μαζί τα ψάρια στο τηγάνι να μισοσκεπαστούν και βράζουμε  μέχρι να απορροφήση το ζουμί τους – (δεν χρειάζονται γύρισμα).

Σαρδελίτσες σαγανάκι για τσιπουράκι 4

Αφού απορροφήσουν το ζουμί τους τα βγάζουμε από τη φωτιά.

Σαρδελίτσες σαγανάκι για τσιπουράκι 3

Σερβίρουμε με τσιπουράκι  ή συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο μας.

Καλή σας απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
Επόμενο άρθροΤον ψεκασμένο μη τον κλαις,νάτος πετιέται, νάτος πετιέται…. – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος