Σαλμονέλα,σε βρεφικό γάλα της Lactalis Nutrition Sante.(LNS)

Eίκοσι παιδιά ηλικίας κάτω των έξι μηνών,μολύνθηκαν με σαλμονέλα,στη Γαλλία. Σύμφωνα με έρευνες,είχαν καταναλώσει βρεφικό γάλα της εταιρίας Lactalis Νutrition.

Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

Συνολικά δώδεκα παρτίδες από τρεις σειρές προϊόντων (βλ. Πλαίσιο) αποσύρθηκαν από την πώληση και ανακλήθηκαν από τη παγκόσμια διανομή. “Αυτό αντιπροσωπεύει 200.000 κουτιά συνολικά”, λέει ο Michel Nalet, διευθυντής επικοινωνίας του ομίλου Lactalis.

 Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κατασκευαστή, “όλα τα συγκεκριμένα κουτιά αναλύονται τώρα για να προσδιοριστούν οι πιθανές αιτίες της μόλυνσης”. Ο Lactalis επίσης υπενθυμίζει ότι “όλες οι αναλύσεις που διενεργήθηκαν σε αυτές τις παρτίδες πριν από τη διάθεσή τους στην αγορά δεν αποκάλυψαν καμία μόλυνση από σαλμονέλα”. Η Γενική Διεύθυνση Υγείας αναφέρει ότι «οι σχετικές παρτίδες κατασκευάστηκαν από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2017».

“Λοιμώξεις εντός τριών ημερών από την κατάποση”

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας, οι λοιμώξεις από το σαλμονέλα εμφανίζονται εντός τριών ημερών από την κατάποση και προκαλούν εικόνα γαστρεντερίτιδας με εμετό, διάρροια μερικές φορές αιματηρή και φλεγμονώδης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Η εμφάνιση αυτών των σημείων σε ένα βρέφος πρέπει να οδηγήσει τις οικογένειες να συμβουλευτούν έναν γιατρό.

Από την πλευρά της, η Lactalis δημιούργησε έναν δωρεάν αριθμό (0800 120 120), προκειμένου να «απαντήσει κατά προτεραιότητα στις ερωτήσεις των γονέων και των επαγγελματιών υγείας». Σύμφωνα με τον Michel Nalet, “οι αναλύσεις των σχετικών παρτίδων βρίσκονται σε εξέλιξη και η ανακοίνωση θα γίνει μόλις τα αποτελέσματα θα ληφθούν. Εντός μερικών ημερών”.

Πληροφορίες από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, Καταναλωτών και Ελέγχου της Απάτης (DGCCRF)